Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην αναζήτηση ψήφων από τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην αναζήτηση ψήφων από τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και η ψήφος των μεταναστών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Damian Gjiknuri με τις δομές του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο Gjiknuri ζήτησε από τους μετανάστες να αναγνωρίσουν τη βαρύτητα της ψήφου τους, ζητώντας τους να οργανωθούν για να εκφράσουν τη βούλησή τους στις τοπικές εκλογές του 2023.

«Είναι μια αναγκαία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, κάπως καθυστερημένα, αλλά η πολιτική δραστηριότητα αυτά τα χρόνια ατονούσε λόγω της πανδημίας. Το PS πάλεψε σκληρά για να σας διευκολύνει να ψηφίσετε, ώστε να μην πάρετε το λεωφορείο για να ψηφίσετε, αλλά να ψηφίσετε από εδώ που βρίσκεστε. Αυτό θα σας κάνει σημαντικό παράγοντα σε αυτές τις εκλογές. Εσείς θα καθορίσετε την τύχη των εκλογών», είπε ο Γκικνούρι.

Παρών ήταν και ο οργανωτικός γραμματέας του κόμματος, Μπλέντι Κλόσι, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες του Σοσιαλιστικού Κόμματος να δώσει τη δυνατότητα στους μετανάστες να ψηφίσουν.

«Η ψήφος των μεταναστών στην Ελλάδα ήταν πάντα ισχυρή. Από τις κάλπες βρίσκουμε μαζική ψήφο, αλλά η σχέση μας δεν μπορεί να υφίσταται μόνο την ημέρα της ψηφοφορίας. Με την αλλαγή του νόμου που έγινε με την πλήρη θέληση του PS, οι μετανάστες μπορούν πλέον να ψηφίζουν από όπου κι αν μένουν», είπε η Κλόσι.

Ο Γκικνούρι και ο Κλόσι ζήτησαν από τα παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη περισσότερη οργάνωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, τονίζοντας ότι η ψήφος τους είναι καθοριστική για πολλούς δήμους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου