Το Ιράν απειλεί ανοιχτά την Αλβανία με χτύπημα με drone των μουτζαχεντίν που φιλοξενεί

Το Ιράν απειλεί ανοιχτά την Αλβανία με χτύπημα με drone των μουτζαχεντίν που φιλοξενεί

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης απηχούν μια είδηση που απειλεί την Αλβανία. Στην ιστοσελίδα «Iran Front Page» γράφει ότι η χώρα αυτή διαθέτει drones που μπορούν να χτυπήσουν τη βάση των μουτζαχεντίν της ΜΕΚ στην Αλβανία. Στο άρθρο αναφέρεται επίσης μια ιρανική κυβερνητική εφημερίδα.

«Μια κρατική εφημερίδα του Ιράν αναφέρει ότι η χώρα διαθέτει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV αποφεύγουν τα ραντάρ. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τη βάση της αντιιρανικής τρομοκρατικής ομάδας Mujahedin Khalq (MEK) στην Αλβανία.

«Οι δυνατότητες του Ιράν με drone ή πυραύλους δεν περιορίζονται στη γεωγραφική περιοχή των γειτονικών χωρών. Αντίθετα, το Ιράν κατέχει τόσες πολλές δυνατότητες στον αεροδιαστημικό τομέα, ειδικά στον τομέα των drones, που μπορεί εύκολα να στοχεύσει τη βάση MΕΚ στα Τίρανα», - γράφει η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, το Ιράν.

«Το Ιράν διαθέτει κρυφά drones καμικάζι και μάχης. Μπορούν να ταξιδέψουν πέρα από την απόσταση μεταξύ Ιράν και Αλβανίας και να χτυπήσουν τον στόχο», πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης σε δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν. Υπογραμμίζει τον ρόλο της ΜΕΚ στις πρόσφατες ταραχές σε αρκετές ιρανικές πόλεις. Στην ανακοίνωση, το υπουργείο δήλωσε ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες διαδηλωτές είναι μέλη της ΜΕΚ.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όταν μια τρομοκρατική ομάδα απειλεί ανοιχτά την ασφάλεια μιας χώρας και αναγνωρίζει ανοιχτά τις ενέργειές της, αυτή η χώρα έχει νόμιμο δικαίωμα να στοχεύει τη βάση και τα μέλη αυτής της ομάδας. Ακριβώς κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στη βόρεια περιοχή του Ιράκ εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων που σταθμεύουν εκεί. Ή τι συνέβη εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας ISIS στη Συρία», σημείωσε η ιρανική εφημερίδα.

Με άλλα λόγια, προσθέτει η εφημερίδα, το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα, λόγω των τρομοκρατικών ενεργειών των ΜΕΚ, να στοχεύσει τη βάση τους. Η τρομοκρατική ομάδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ιράκ το 2016, αφού αντιμετώπισε την αντίθεση της ιρακινής κυβέρνησης και του λαού και εγκαταστάθηκε στην Αλβανία όπως σχεδίαζαν οι ΗΠΑ.

Αυτό που δεν αναφέρει η εφημερίδα είναι ότι η Αλβανία είναι χώρα του ΝΑΤΟ. Σε περίπτωση τέτοιας επίθεσης, ολόκληρη η συμμαχία θα εμπλακεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου