Συνάντηση Νομάρχη Ημαθίας και Δημάρχου Βέροιας με αντιπροσωπεία Αλβανών εκπροσώπων

Συνάντηση Νομάρχη Ημαθίας και Δημάρχου Βέροιας με αντιπροσωπεία Αλβανών εκπροσώπων

Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της συνεργασίας με την γειτονική χώρα και εν όψει της έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Ημαθία για ενημέρωση, αντιπροσωπεία Αλβανών εκπροσώπων, προσκεκλημένη από τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Χρήστο Γιαννακάκη.

Τα κοινά έργα για τη γεωργία μεταξύ των δήμων Ελμπασάν και των δήμων της περιφέρειας Ημαθίας ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας του PS Damian Gjiknuri, ταυτόχρονα πολιτικός αρχηγός της περιφέρειας.

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Gjiknuri συναντήθηκε με τον Αντινομάρχη της Διοικητικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Νομάρχη Ημαθίας Κωσταντίνο Καλαϊτζίδη, τον Δήμαρχο Βέροιας Κωσταντίνο Βοριαζίδη, καθώς και την Αντιδήμαρχο Νάουσας κα. Δώρα Μπαλτατζίδου.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Gjiknuri γράφει: «Τα κοινά έργα για τη γεωργία μεταξύ των δήμων της επαρχίας Ελμπασάν και της περιφέρειας Ημαθίας στην Ελλάδα ήταν η ουσία των παραγωγικών συναντήσεων που έκανα. Εδώ και πολύ καιρό, πολλοί συμπατριώτες με καταγωγή από την επαρχία του Ελμπασάν ζουν και εργάζονται σε αυτήν την περιοχή όπου όχι μόνο έχουν γίνει δεκτοί και έχουν ήδη ενσωματωθεί, αλλά είναι αυτοί που λειτουργούν ως συνδετική γέφυρα με στόχο την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αισιόδοξος για το θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει προς αυτή την κατεύθυνση η αδελφοποίηση του Δήμου Βέροιας με αυτόν του Belsh, που έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει παράδειγμα επιτυχίας».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου