Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Ιταλία της οποίας ηγούνταν Αλβανός

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Ιταλία της οποίας ηγούνταν Αλβανός

22 άτομα συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Με εντολή της Εισαγγελίας κατά της Μαφίας της Ποτέντζα, έχουν εκτελεστεί 11 μέτρα κράτησης, 4 σε κατ' οίκον περιορισμό, 6 με υποχρεωτική παρουσία και 1 άτομο με απαγόρευση διαμονής στις περιοχές της Απουλίας και της Μπαζιλικάτα.

Η επιχείρηση που συντόνισε η ιταλική Αντιμαφία, μετά από μια σύνθετη και γεωγραφικά εκτεταμένη έρευνα, αποκάλυψε τη δραστηριότητα διακίνησης ναρκωτικών αυτής της εγκληματικής ομάδας που ηγούνταν από τον Αλβανό A.Ι και τον Ιταλό E.Κ. που εκτείνεται στις περιοχές Basilicata και Puglia. .

Ένας άλλος Αλβανός, ο Ε.S. είναι μεταξύ των ατόμων που κρατούνται στη φυλακή.

Οι έρευνες της Antimafia αποκάλυψαν τον κεντρικό ρόλο του επικεφαλής αυτού του αφεντικού, ο οποίος είχε τα κατάλληλα κανάλια για την εξασφάλιση ναρκωτικών, κυρίως μαριχουάνας και κοκαΐνης, τα μέσα μεταφοράς και απόκρυψής τους, χώρους αποθήκευσης και διανομής, καθώς και ένα δίκτυο ταχυμεταφορών που προμήθευαν τις πλατείες και το εμπόριο του με πλήθος πελατών που το αγόραζαν ανά πάσα στιγμή.

Μέσω προσεκτικής λογιστικής, που τηρούσαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τα εισοδήματα που αποκτούσαν επενδύονταν για την αγορά νέων ποσοτήτων ουσιών.

Τηλεφωνικές υποκλοπές, ομολογίες πελατών, έρευνες για τις μεταφορές και το εμπόριο ναρκωτικών απέδειξαν την κατοχή όπλων όπως τρία καλάσνικοφ από τον Αλβανό AΙ.

Κατά τη φάση της έρευνας, επιβεβαιώθηκαν επεισόδια απειλών κατά πελατών που δεν πληρώνουν.

Τα περισσότερα από τα μέλη αυτής της ομάδας διακίνησης ναρκωτικών είναι Ιταλοί πολίτες με ποινικό μητρώο, ορισμένοι από τους οποίους συνελήφθησαν πριν από μήνες με την κατηγορία της εγκληματικής δραστηριότητας της μαφίας και της καλλιέργειας μαριχουάνας.

Ήταν επίσης δυνατό να αποκαλυφθούν οι δύο μικροί πυρήνες αυτής της ομάδας που δρούσαν στην επικράτεια Volture-Melfe, ένας από τους οποίους ιδρύθηκε σε οικογενειακή βάση αποτελούμενη από έναν πατέρα και δύο γιους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου