Τεράστια αντιναρκωτική επιχείρηση σε Ιταλία, Ολλανδία και Βέλγιο: Αλβανοί επικεφαλής της συμμορίας

Τεράστια αντιναρκωτική επιχείρηση σε Ιταλία, Ολλανδία και Βέλγιο: Αλβανοί επικεφαλής της συμμορίας

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, μια επιχείρηση που οργανώθηκε μεταξύ Ιταλίας, Βελγίου και Ολλανδίας οδήγησε στη σύλληψη 38 ατόμων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επαρχιών Τρέντο, Μπρέσια, Βιτσέντζα, Μάντοβα, Πράτο και Μπάρι, καθώς και στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Οι συλληφθέντες ήταν 15 Μαροκινοί, 8 Αλβανοί, 3 Τυνήσιοι, 1 Αλγερινός, 1 Κοσοβάρος και 10 Ιταλοί.

Κατηγορούνται ότι ανήκουν σε δίκτυο με στόχο τη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Στο σπίτι διενεργήθηκαν έλεγχοι, οι οποίοι κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό και την κατάσχεση συνολικά 1 κιλού κοκαΐνης, 160 γραμμαρίων χασίς, 32.000 ευρώ μετρητών και ενός πολυτελούς ρολογιού.

Η έρευνα που ξεκίνησε τον Μάιο του 2020 από τους Καραμπινιέρι της Ανακριτικής Μονάδας του Τρέντο, υπό την καθοδήγηση της Επαρχιακής Εισαγγελίας, κατέστησε δυνατό τον εντοπισμό και την εξάρθρωση δύο ξεχωριστών εγκληματικών οργανώσεων που ασχολούνται με το εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η πρώτη συμμορία, που αποτελείται κυρίως από Αλβανούς και που βρίσκεται στο Τρεντίνο, προμήθευε πολλούς παραθεριστές της περιοχής με ηρωίνη, αλλά και κοκαΐνη, χασίς και μαριχουάνα.

Συγκεκριμένα, η ηρωίνη προερχόταν από την περιοχή του Μιλάνου και αναδιανεμήθηκε σε μεγάλες ποσότητες σε Τυνήσιους εμπόρους ναρκωτικών που δραστηριοποιούνταν στη λιανική στο Τρέντο, ενώ η κοκαΐνη αγοραζόταν από προμηθευτές στην Καμπανία και μεταφερόταν στο Τρέντο κάθε εβδομάδα.

Η δεύτερη οργάνωση, αποτελούμενη κυρίως από Βορειοαφρικανούς, είχε αναπτύξει μια διεθνή διακίνηση κοκαΐνης, η οποία εισήχθη από το Βέλγιο και την Ολλανδία για να προμηθεύσει τις πλατείες Alto Garda και Basso Sarca.

Η ερευνητική δραστηριότητα, η οποία επεκτάθηκε και στις επαρχίες Μπρέσια και Βιτσέντζα, κατά την ανάπτυξή της κατέστησε δυνατή τη σύλληψη 11 ατόμων και την κατάσχεση 23 κιλών κοκαΐνης, ενός κιλού ηρωίνης και ενάμισι κιλού μαριχουάνας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου