Τελεσίγραφο από την ΕΕ προς την Σερβία για τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία

Τελεσίγραφο από την ΕΕ προς την Σερβία για τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία

Η τελευταία συνθήκη μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας μπορεί να κοστίσει στο Βελιγράδι τη διακοπή της ευρωπαϊκής του πορείας. Αυτό υπογράμμισε η εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χαρακτήρισε τη συμφωνία ως σκάνδαλο μεταξύ των διπλωματικών γραφείων Ρωσίας και Σερβίας πριν από δύο ημέρες, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εισηγήτρια για το Κοσσυφοπέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Viola Von Cramon απείλησαν τη Σερβία με τις φιλοδοξίες της χώρας να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Cramon: Αυτό είναι ένα σοβαρό σκάνδαλο. Εν μέσω του μαινόμενου πολέμου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας υπέγραψε το σχέδιο για μελλοντική συνεργασία με τους Ρώσους επιτιθέμενους. Ή ίσως είναι απλώς ένα μήνυμα για εμάς να παγώσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, αφού η είσοδος στην ΕΕ δεν περνά από τη Μόσχα.

Στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια της Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ υπέγραψαν συμφωνία για την εναρμόνιση της εξωτερικής πολιτικής, ενώ το Βελιγράδι καλείται να δείξει συνέπεια με την πολιτική των Βρυξελλών και να καταδικάσει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα, η Σερβία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου