Χόμαν: ​​Η Αλβανία πρέπει να καταφέρει να διαγραφεί από τη γκρίζα λίστα για το ξέπλυμα χρήματος

Χόμαν: ​​Η Αλβανία πρέπει να καταφέρει να διαγραφεί από τη γκρίζα λίστα για το ξέπλυμα χρήματος

Η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της διαφθοράς είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Αλβανία, ενώ έχει ξεκινήσει την πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ, μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Τις προϋποθέσεις αυτές ανακοίνωσε σήμερα η πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία, Κριστιάνε Χόμαν. Στην παρουσίαση του έργου EU4LEA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Επιβολή του Νόμου στην Αλβανία, η πρέσβης είπε ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων δημιούργησε έναν μαραθώνιο δρόμο και ότι χρειάζεται συνεργασία.

Η Χόμαν χαρακτήρισε σημαντική προϋπόθεση την έξοδο της Αλβανίας από τη γκρίζα λίστα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ θα ξεκινήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης των κεφαλαίων. Τόνισε επίσης ότι το ιστορικό των ερευνών θα παρακολουθείται στενά.

Θα αναλάβει δέσμευση για την καταπολέμηση για την παραγωγή κάνναβης, όπλων ή εμπορίας ανθρώπων.

«Η Αλβανία πρέπει να αφαιρεθεί από τη γκρίζα λίστα για το ξέπλυμα χρήματος. Θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην πλήρη δέσμευσή σας. Σε έναν κόσμο που είναι όλο και πιο ταραγμένος, η συνεργασία στον τομέα της δικαιοσύνης πρέπει να είναι ισχυρότερη. Αυτό απαιτεί επίσης ισχυρό διάλογο σε πολιτικό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου