Ένα πτυχίο για 250€ - Το ξεπούλημα των διατριβών στα αλβανικά πανεπιστήμια

Ένα πτυχίο για 250€ - Το ξεπούλημα των διατριβών στα αλβανικά πανεπιστήμια

Η εξαγορά θεμάτων διατριβής είναι ένα πολύ ανησυχητικό και διαδεδομένο φαινόμενο στην Αλβανία. Στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργούνται συγκεκριμένες σελίδες και ομάδες που χρησιμεύουν για επαφή με άτομα που εκτελούν αυτές τις υπηρεσίες έναντι αμοιβής.

Οι "πωλητές" θεμάτων πτυχίου όχι μόνο δουλεύουν πάνω στο πτυχίο αλλά δίνουν και ιδέες για θέματα, και μάλιστα εγγυώνται τη μέγιστη ποιότητα και ο βαθμός δεν θα είναι βάση αλλά 9 ή 10.

Οι πιθανότητες στο «Facebook» ή στο «Instagram» να εμφανιστούν σελίδες με χορηγία «Δουλεύουμε σε θέματα πτυχίου», «Παραγγείλετε τώρα το δίπλωμα και επωφεληθείτε από μείωση τιμής» είναι μεγάλες.

Όσο οι αρχές δεν λαμβάνουν δράση , τα πτυχία πωλούνται και αγοράζονται μαζικά.

Το προσωπικό του «Albania Live» έχει επικοινωνήσει με αρκετές σελίδες στο «Instagram», οι οποίες κάνουν απευθείας διπλωματικές εργασίες για πληρωμή.

Από τις επικοινωνίες στο «Instagram», τα θέματα πτυχίων για το επίπεδο Bachelor είναι 150-200 ευρώ και για το Master ανεβαίνει στα 350 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με τους «πωλητές», τα πτυχία έχουν σύστημα κατά της λογοκλοπής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Albania Live» χθες βρέθηκε μια φοιτήτρια με το όνομα Άνα, η οποία παραδέχτηκε ότι αγόρασε το πτυχίο με 250 ευρώ. Δεν αποκάλυψε αν σπούδασε σε δημόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο, αλλά είπε ότι αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

«Το θέμα του πτυχίου δεν το δούλεψα μόνη μου, το βρήκα σε ιστοσελίδα και μου κόστισε 250 ευρώ.

Δεν μπορούσα να το κάνω μόνη μου και φαινόταν ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνω, ήταν να πληρώσω. Δεν είχα χρόνο, καθώς θα το έκανα μόνη μου φυσικά. Είχα μέσο όρο 8 και στο πτυχίο μου πήρα 9.

Είμαι ικανοποιημένη. Τα χρήματα που πλήρωσα άξιζε τον κόπο γιατί ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Δεν υπήρχε πρόβλημα από τους πωλητές, ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι από το site. Στον κορυφαίο καθηγητή παρουσίασα το θέμα του πτυχίου κομμάτι-κομμάτι. Δεν υπήρχαν πολλές ερωτήσεις από τον καθηγητή», είπε η Άνα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου