Ράμα σε αμερικανική εκπομπή: Αναμένουμε περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις από το Ιράν

Ράμα σε αμερικανική εκπομπή: Αναμένουμε περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις από το Ιράν

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μίλησε για τις κυβερνοεπιθέσεις που στόχευσαν τη χώρα μας.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Wake Up America» στις ΗΠΑ, ο Ράμα είπε ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στην Αλβανία και αυτό είναι γεγονός και όχι κατηγορία, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη και για άλλες επιθέσεις από το Ιράν.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν κατηγόρησα το Ιράν, αλλά το βασίσαμε στη δουλειά της Microsoft και της ομάδας των αμερικανικών εξειδικευμένων υπηρεσιών που είπαν ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις. Δεν είναι κατηγορία αλλά γεγονός. Συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν καιρός να διακόψουμε κάθε σχέση με τη συγκεκριμένη χώρα γιατί δεν μπορούσαμε πλέον να επιτρέψουμε στην πρεσβεία τους στην πρωτεύουσά μας να συνεχίσει να λειτουργεί. Προτιμήσαμε να οικοδομήσουμε μια συμμαχία, πρέπει να επιταχύνουμε την ενίσχυση ενάντια στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Είμαστε προετοιμασμένοι για περισσότερες επιθέσεις. Είναι ανησυχητικό που συμβαίνει αυτό», είπε ο Ράμα.

Οι συντάκτες των κυβερνοεπιθέσεων στην Αλβανία δημοσίευσαν τη Δευτέρα τα επίσημα email που δείχνουν τα σχέδια εξόντωσης των Albin Kurti και Lulzim Basha. Στο μεταξύ, έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον πολυψαγμένο Talo Çela.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου