Χιλιάδες φοιτητές σε διαμαρτυρία στα Τίρανα ζητώντας οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση

Χιλιάδες φοιτητές σε διαμαρτυρία στα Τίρανα ζητώντας οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση

Περισσότεροι από 6.000 φοιτητές έχουν υπογράψει μια ηλεκτρονική αίτηση ζητώντας 100 Ευρώ το μήνα υποστήριξη από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών.

«Ένα αίτημα ελάχιστο που πρέπει να κάνει πραγματικότητα η κυβέρνηση για τους φοιτητές, τουλάχιστον 100 ευρώ το μήνα. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση γιατί έχει τις ευκαιρίες, άρα δεν ζητάμε κάτι που δεν μπορεί να γίνει».

«Είναι μια πρωτοβουλία να επιστήσουμε την προσοχή του πρωθυπουργού στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι νομική πρωτοβουλία, δεν είναι πρωτοβουλία διαμαρτυρίας», είπαν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η οικονομική κατάσταση αυτών και των οικογενειών τους είναι δύσκολη, ενώ αυτό που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς τους είναι τα ενοίκια.

«Φέτος γίνεται ακόμα πιο προβληματική με την αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων, με την αύξηση των τιμών που έχουν πρόσβαση οι φοιτητές στους σχολικούς χώρους».

Πριν από λίγες μέρες οι διδάσκοντες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία όπου ζήτησαν αύξηση των μισθών του ακαδημαϊκού προσωπικού, ενώ προειδοποίησαν ότι αν δεν υπάρξει απάντηση από την κυβέρνηση, θα μποϊκοτάρουν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στις 17 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου