Νέα απόρρητα της αλβανικής αστυνομίας στη δημοσιότητα από τους χάκερς Homeland Justice

Νέα απόρρητα της αλβανικής αστυνομίας στη δημοσιότητα από τους χάκερς Homeland Justice

Η ιστοσελίδα «Homalenda Justice» δημοσίευσε τον κατάλογο των προσώπων που καταζητούνται από τις αστυνομικές αρχές της Αυλώνας και των Τιράνων. Στη λίστα εμφανίζονται τα ονόματα και τα στοιχεία των καταζητούμενων. Το Euronews Albania έχει τη λίστα με τα ονόματα, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν τη δημοσιεύει. Από το 2021 οι αλβανικές αρχές έχουν αντιμετωπίσει σφοδρές κυβερνοεπιθέσεις.

Ο ιστότοπος χάκερ Homeland Justice δημοσίευσε τα στοιχεία και του πρώην αρχηγού της Κρατικής Αστυνομίας, Γκλέντις Νάνο.

Παρέχει πληροφορίες για την οικογένεια του Νάνο, αλλά και τις εισόδους και οι εξόδους του πρώην αρχηγού της αστυνομίας στη χώρα, από χερσαία και εναέρια συνοριακά σημεία.

Το γεγονός έρχεται σε μια στιγμή που ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές διαρροές δεδομένων. Ωστόσο, η κλοπή πληροφοριών από τον πρώην αρχηγό της κρατικής αστυνομίας είναι απόδειξη του μεγέθους του εν λόγω σκανδάλου.

Ο Ράμα επανέλαβε το ρεφρέν ότι τα στοιχεία των κρατικών θεσμών δεν διαγράφηκαν και ότι η επίθεση αποκρούστηκε.

Για την προστασία των δεδομένων, η Αλβανία έχει συνάψει συμφωνία με αμερικανική εταιρεία. Η κυβέρνηση ζήτησε επίσης τη βοήθεια ειδικών του FBI για αυτό το θέμα.

Τα σκάνδαλα που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα Αλβανών πολιτών δεν έχουν τελειώσει. Στα τέλη του περασμένου έτους δημοσιεύθηκαν οι μισθοί εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στο δημόσιο. Ενώ τον Απρίλιο του περασμένου έτους μια βάση δεδομένων απέδειξε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε καταχραστεί τα προσωπικά δεδομένα των Αλβανών για χειριστικούς σκοπούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου