Παράπονα των Τούρκων προς τις ΗΠΑ για τη στήριξη που εκφράζουν στην Ελλάδα

Παράπονα των Τούρκων προς τις ΗΠΑ για τη στήριξη που εκφράζουν στην Ελλάδα

Υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρούν καθημερινά σε νέες προκλήσεις ξεπερνώντας τα όρια.

Εκνευρισμός για τις συμμαχίες της Ελλάδας και τη στήριξη που παρέχουν αρκετές χώρες στη διένεξη με την Τουρκία, επικρατεί μεταξύ αξιωματούχων στην Άγκυρα, οι οποίοι συνεχίζουν το μπαράζ απειλών και προκλήσεων εναντίον της χώρας μας.

Υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρούν καθημερινά σε νέες προκλήσεις ξεπερνώντας τα όρια.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος έφτασε στο σημείο να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην την «πατήσει» όπως η Ουκρανία.

«Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα, με τον ίδιο τρόπο, χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας», «λένε στην Ελλάδα ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Παρά τις πολεμικές ιαχές από τούρκους αξιωματούχους εναντίον της Ελλάδας, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να… ζορίζονται καθώς ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε παράπονα στις ΗΠΑ, σχετικά με τη στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών σε όλες τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για την στάση της Αμερικής στα ελληνοτουρκικά, μεταφέροντας την εδραιωμένη άποψη της Άγκυρας, ότι η Ουάσιγκτον έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό της Ελλάδας αλλάζοντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρεί για δεκαετίες.

Είπε επίσης στους συνομιλητές του, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει κανένα λάθος με τους S400 και η αποπομπή από τα F35 ήταν τελείως υπερβολική, ενώ για τα F16 διατύπωσε την άποψη ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα διαλειτουργικότητας στους S400, συνεπώς η πώληση πρέπει να προχωρήσει κανονικά αν και όπως αναγνώρισε σε διάφορες συνομιλίες τόσο “το Κογκρέσο όσο και η κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν πάρει τις τελικές αποφάσεις τους”.

Τέλος επέμεινε ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο διότι οι πτήσεις, όπως είπε, γίνονται ανάμεσα στα 6 και τα 10 ναυτικά μίλια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου