Οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου Αγίων Σαράντα καταγγέλλονται από δεκάδες πολίτες

Οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου Αγίων Σαράντα καταγγέλλονται από δεκάδες πολίτες

Δεκάδες καταγγελίες κατατέθηκαν το 2021 στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα κατά υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης που αφορούσαν περιουσιακά προβλήματα στην πόλη. Στοιχεία για την περίοδο Μαΐου - Νοεμβρίου πέρυσι για τουλάχιστον 18 καταγγελίες, τις οποίες στη συνέχεια παρέπεμψε ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίων Σαράντα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για ποινικά αδικήματα όπως «κατάχρηση καθήκοντος», «παραποίηση, σφραγίδων ή εντύπων» και «πλαστογραφία εγγράφων».

Έτσι, σε 10 περιπτώσεις, στελέχη του Δήμου Αγίων Σαράντα έχουν καταγγελθεί για ευνοϊκές κατασκευές, άδικες κατεδαφίσεις και αδράνεια για κατεδαφίσεις παράνομων κατασκευών ή απελευθέρωση κατεχομένων χώρων. Σε 6 περιπτώσεις, στελέχη και πρώην στελέχη της δημόσιας υπηρεσίας έχουν καταγγελθεί για παράνομες νομιμοποιήσεις, εγγραφές και παράνομο εξοπλισμό με πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και μη διάπραξη ενεργειών που σχετίζεται με νομικές υποχρεώσεις. Μία από τις άλλες καταγγελίες είναι από πολίτη από τους Αγίους Σαράντα, ο οποίος έχει δηλώσει με πλαστά έγγραφα την ωφέλεια 990 τ.μ. δημόσιας περιουσίας στην περιφέρεια 4 και η τελευταία περίπτωση ανήκει σε αναφορά πολίτη για συμβάν σύμφωνα με τον ίδιο που συνέβη το έτος 2006, όπου ο τότε Δήμαρχος, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της πολεοδομίας, παραποίησαν έγγραφα δίνοντας οικόπεδο 300 τ.μ. ιδιοκτησίας του καταγγέλλοντα, άλλου δημότη.

Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτές τις αναφορές είναι ότι σε μία από τις περιπτώσεις, η αναφορά ήρθε με επιστολή από την Ιταλία, όπου δύο Ιταλοί πολίτες ανέφεραν σε στελέχη της ASHK για τη νομιμοποίηση ενός ακινήτου που στην πραγματικότητα επικαλύπτονταν με την περιουσία τους στο Εξαμίλι.

Όλες αυτές οι καταγγελίες έχουν παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Σαράντα, η οποία έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για δύο από αυτούς, ενώ για τις υπόλοιπες δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν απολυθεί ή βρίσκονται υπό έρευνα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου