Συνελήφθη 59χρονος στο Δυρράχιο για μεταφορά 14 λαθρομεταναστών

Συνελήφθη 59χρονος στο Δυρράχιο για μεταφορά 14 λαθρομεταναστών

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας Αλβανός που πιάστηκε να μεταφέρει 14 λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν διωχθεί ποινικά.

Κατασχέθηκαν επίσης ένα όχημα, δύο κινητές συσκευές και 1.500 ευρώ που φέρονται να αποκτήθηκαν από αυτή την εγκληματική ενέργεια.

«Μετά από αρκετές εβδομάδες ανακριτικών εργασιών, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν ότι ένας πολίτης μετέφερε μετανάστες, από τα σύνορα με την Ελλάδα με κατεύθυνση τη βόρεια Αλβανία, με στόχο τη διέλευση των συνοριακών σημείων, με τελικό προορισμό τις χώρες της ΕΕ, οργάνωσε και ολοκλήρωσε την επιχείρηση «Transit 14», για την πάταξη αυτής της εγκληματικής ενέργειας.», αναφέρει η αστυνομία.

Στην επιχείρηση αυτή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο ημεδαπός Χ. Α., 59 ετών, κάτοικος Δυρραχίου.

Ο εν λόγω πολίτης πιάστηκε από τις αστυνομικές υπηρεσίες, στη Βόρα, να μεταφέρει με όχημα 14 μετανάστες, στους οποίους, έναντι χρηματικής αμοιβής, υποσχέθηκε μεταφορά από τα ελληνικά σύνορα προς βόρεια Αλβανία, με σκοπό τη διέλευση τους σε συνοριακά σημεία, με τελικό προορισμό τις χώρες της Ε.Ε.

Μετά τις ενέργειες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε 14 λαθρομετανάστες για το ποινικό αδίκημα «Παράνομη διέλευση των κρατικών συνόρων». Σε συνεργασία με την Εισαγγελία, συνεχίζεται το ανακριτικό έργο για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Τα διαδικαστικά υλικά διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τιράνων για τα περαιτέρω.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου