Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για κατάσχεση κατασκευών χωρίς άδεια σε αντίθεση με τον ποινικό κώδικα

Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για κατάσχεση κατασκευών χωρίς άδεια σε αντίθεση με τον ποινικό κώδικα

Η απόφαση της κυβέρνησης να κατασχέσει κατασκευές ή αυθαίρετα χωρίς άδεια είναι η μεγαλύτερη εγκληματική αμνηστία και μια από τις πιο παράνομες πράξεις στην ιστορία της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κυβέρνηση θα κατασχέσει οικοδομές χωρίς άδεια μέσω συμφωνίας αγοράς 1 ευρώ από τον οικοδόμο και στη συνέχεια το Εθνικό Συμβούλιο της Επικράτειας θα νομιμοποιήσει την προσθήκη ή την κατασκευή εκδίδοντας την αντίστοιχη άδεια.

Ο φορέας που διαπιστώνει την κατασκευή ή προσθήκη χωρίς άδεια είναι το ΙΚΜΤ, το οποίο στη συνέχεια ξεκινά τις διαδικασίες κατάσχεσης και νομιμοποίησης του αντικειμένου στο ΚΚΤ.

Σε καμία περίπτωση η κυβερνητική απόφαση δεν επιβάλλει το καθήκον του ΙΚΜΤ, ή οποιουδήποτε άλλου κρατικού φορέα, να υποβάλει ποινική μήνυση στην εισαγγελία.

Σε εγκληματικούς θεσμούς μετατρέπονται από αύριο με νόμο οι επικεφαλής του ΙΚΜΤ, του Εθνικού Συμβουλίου της Επικράτειας, του Κρατικού Κτηματολογίου. Το άρθρο 300 του Ποινικού Κώδικα λέει:

«Η παράλειψη αναφοράς εγκλήματος που διαπράττεται ή έχει διαπραχθεί στα όργανα ποινικής δίωξης, στο δικαστήριο, στα όργανα δημόσιας τάξης, στην κυβέρνηση ή στη διοίκηση τιμωρείται με χρηματική ποινή ή φυλάκιση μέχρι τρια χρόνια».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου