Εκνευρισμός του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν

Εκνευρισμός του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν

Τον εκνευρισμό της για τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, και το αυστηρό μήνυμα που εστάλη, έδειξε την Τρίτη η Άγκυρα δια του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για «διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική της Ελλάδας».

«Διδαχθείτε από την ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στο αυτί σας. Έχετε δει στην ιστορία, ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Να είστε ξύπνιοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης.

«Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες» υποστήριξε ακόμα.

«Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Αφενός επιμένουμε στο διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη μόλις μείνουν μόνοι συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα και άρνηση, κάθε φορά που μιλάνε με τρίτες χώρες. Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη! Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν! Ίσως ντραπούν! Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διπρόσωπη στάση τέτοια υποκρισία».

Ο Χουλουσί Ακάρ έφτασε δε στο σημείο να πει ότι «κάνουμε μεγάλη υπομονή. Όμως παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειες μας δυστυχώς η γειτονική μας Ελλάδα με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζουν να αυξάνουν την ένταση, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό».

«Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τους προσωπικούς τους υπολογισμούς και την εσωτερική πολιτική» δήλωσε μάλιστα, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Μητσοτάκη και υπουργικών στελεχών.

«Στη Θράκη έχουμε τους ομοεθνείς μας. Δεν αποδέχονται την ύπαρξη των αδελφών μας εκεί. Λένε ‘είναι μουσουλμάνοι’. Δηλαδή είναι Κινέζοι ή Ιάπωνες; Τα ονόματά τους είναι τούρκικα, οι διευθύνσεις τους είναι τούρκικές, τα νεκροταφεία τους είναι τούρκικα, οι ημερομηνίες και οι τίτλοι τους είναι τουρκικοί. οι συγγενείς τους είναι εδώ. Καταπατούν τα δικαιώματα και τους νόμους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και αυτό το αγνοούν» συνέχισε για τη Θράκη.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά ο Ακάρ σχολίασε ότι «παραχωρήθηκαν τα νησιά όμως υπάρχουν κάποια καθεστώτα σχετικά με τα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατικοποιημένα. Κι όμως τα στρατιωτικοποιούν! Συμβαίνει Το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο . Όσα είναι τα χωρικά ύδατα τόσο πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος. Όμως λένε ‘όχι’, και δηλώνουν πως τα χωρικά τους ύδατα είναι 6 μίλια αλλά ο εναέριος χώρος 10 μίλια Αυτό δεν γίνεται κατανοητό και κανένας λογικός δεν το αποδέχεται».

«Κρύβουν στο Λαύριο FETO, PKK/YPG, DAESH, DHKP-C και τους φιλοξενούν. Από εκεί τους βάζουν να πάνε σε διάφορες χώρες» ισχυρίστηκε δε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επαναλαμβάνοντας τα σενάρια για «εκπαίδευση τρομοκρατών», παρά τις αλλεπάλληλες και κατηγορηματικές διαψεύσεις της ελληνικής πλευράς.

Tην ίδια στιγμή, έκδηλη είναι η ενόχληση, αλλά και το… παράπονο, ίσως και η αγωνία, των τουρκικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 στην έκδοση Viper όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

"Ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16, και θα παραδώσουν άλλα 81" αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα Μιλιέτ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου