Βρέθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά στο Βεράτιο

Βρέθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά στο Βεράτιο

Για ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο όρος Σπιράγκ, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με το Euronews, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματικά επιμελητήρια, ο Έντι Ράμα τόνισε ότι εάν καταστεί δυνατή η εμπορευματοποίηση του πετρελαίου, -το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι πολύ υψηλής ποιότητας -, η Αλβανία μπορεί να μετατραπεί σε σημαντική οικονομική δύναμη στην περιοχή.

«Το πετρέλαιο έχει την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Το πρόβλημα έγκειται στην εμπορικότητα του γιατί είναι σε μεγάλο βάθος. Η εταιρεία SHELL κάνει δοκιμές για το εάν υπάρχει αρκετός όγκος για να δικαιολογήσει την επένδυση. Μιλάμε για εισόδημα που αλλάζει την οικονομική ισχύ της Αλβανίας. Αλλά αυτό είναι ένα όμορφο όνειρο αυτή τη στιγμή γιατί δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν μπορούμε να εμπορευματοποιήσουμε το αλβανικό πετρέλαιο ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο Ράμα.

Η ανακοίνωση αυτή του Αλβανού πρωθυπουργού έρχεται την ώρα που η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ενεργειακή κρίση τον χειμώνα.

cnn.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου