Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη «στρατηγική» επένδυση στους Δρυμάδες

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη «στρατηγική» επένδυση στους Δρυμάδες

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας «White Roads Hotel» με ιδιοκτήτη τον κατασκευαστή Λορεντς Γκικουρία, ως στρατηγικό επενδυτή.

Η έκταση των 9.157 τετραγωνικών μέτρων «κρατικής» ιδιοκτησίας, που βρίσκεται στους Γκιλεκάτες του Δήμου Χιμάρας θα δοθεί με ενοίκιο 1 ευρώ για 20 χρόνια για την ανέγερση τουριστικού θέρετρου.

Στη σύμβαση αναφέρεται ότι η επένδυση αναμένεται να είναι πάνω από 1,4 δισ. Λεκ χωρίς ΦΠΑ και συγκεκριμένα και θα απασχολεί τουλάχιστον 100 εργαζόμενους με την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Το τουριστικό θέρετρο αναμένεται να βρίσκεται στην περιοχή του φυσικού μνημείου «Δέλτα του Ρεύματος Παλάσα» και πρέπει να πληροί αρκετά κριτήρια:

-Κατά μήκος του διαχωριστικού ορίου με το μνημείο της φύσης, ο υπεύθυνος του έργου πρέπει να εκτελέσει έργα δημιουργώντας μια φιλική προς το περιβάλλον πράσινη ζώνη (φύτευση δέντρων που οριοθετούνται με αντιδιαβρωτικό γρασίδι).

- Κατά την εκτέλεση των εργασιών να μην επηρεάζεται το φυσικό μνημείο και να εφαρμόζονται οι όροι της περιβαλλοντικής άδειας.

- Οι γραμμές ηλεκτρισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης και οποιεσδήποτε άλλες γραμμές δεν πρέπει να εκτείνονται και να αγγίζουν την επιφάνεια του φυσικού μνημείου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου