5,5 εκατ. ευρώ θα δώσει ο Ράμα για δορυφόρους

5,5 εκατ. ευρώ θα δώσει ο Ράμα για δορυφόρους

5,5 εκατ. ευρώ θα δώσει η αλβανική κυβέρνηση για να λάβει δορυφορική υπηρεσία για τρία χρόνια. Η απόφαση έχει να κάνει με την ανύψωση δύο δορυφόρων που υποσχέθηκε ο Έντι Ράμα, ο οποίος δήλωσε ότι οι εικόνες για δήμους και άλλους φορείς της χώρας θα γίνουν πιο προσιτές.

Η δήλωση της αλβανικής κυβέρνησης να λάβει τη δορυφορική υπηρεσία την επόμενη τριετία θα επιβαρύνει κατά πολύ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το συγκεκριμένο βήμα για τη λήψη της δορυφορικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δελτίου δημοσίων συμβάσεων, η αξία της σύμβασης θα είναι 5.5 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει διάρκεια τριών ετών.

Επίσης, ο διαγωνισμός έχει διεξαχθεί τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ νικήτρια έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία «Satellogic USA Inc».

Για την παραλαβή της υπηρεσίας, είναι γνωστό ότι ελήφθη και η γνώμη του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών, ενώ όλα έγιναν μέσω εντολής προμήθειας με αριθμό 1727, που υπογράφηκε στις 26 Νοεμβρίου 2021.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η δορυφορική υπηρεσία θα εξυπηρετεί τόσο δήμους όσο και άλλους φορείς.

"Περιπλανούνται στα βουνά για να βρουν τον έναν ή τον άλλομ. Καθένας από εσάς θα έχει την εικόνα στο τραπέζι: Ορίστε όπου την έχετε", είπε ο Ράμα.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για το πότε θα ξεκινήσει η εν λόγω υπηρεσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου