Περιοδεία στα Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν

Περιοδεία στα Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν

Μία από τις επόμενες επισκέψεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Σερβία και η Κροατία. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένονται πρόσθετες εξελίξεις στην αγαστή συνεργασία των χωρών αυτών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Στο μεταξύ, μαθαίνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει εμφανιστεί αρκετά κοντά στον πρωθυπουργό Ράμα, δεν θα επισκεφθεί την Αλβανία σε αυτόν τον γύρο συναντήσεων.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα ξεκινήσει την τριήμερη επίσκεψή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου θα φτάσει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον αρχηγό του κράτους αυτής της χώρας, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε βαθιά πολιτική κρίση. Οι δύο χώρες συνήψαν επίσημες διπλωματικές σχέσεις στις 29 Αυγούστου 1992.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στα Βαλκάνια, στις 7 Σεπτεμβρίου, θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, όπου θα συνομιλήσει και με αξιωματούχους της χώρας αυτής.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, στις 8 Σεπτεμβρίου του θα ολοκληρώσει την επερχόμενη μίνι διπλωματική περιοδεία του στα Βαλκάνια με επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Κροατίας.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, όπου συμμετείχε στην τελετή παράδοσης των κλειδιών των σπιτιών που χτίστηκαν στην πόλη Laçi για τα θύματα του σεισμού του 2019 στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου