«Πρέπει να είστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις», επιστολή Scholz-Macron προς τον Kurti

«Πρέπει να είστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις», επιστολή Scholz-Macron προς τον Kurti

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκαν μέσω επιστολής στον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, καθώς και στον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Στην επιστολή που δημοσίευσε η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, οι 2 σημαντικοί Ευρωπαίοι ηγέτες ενημερώνουν τον Kurti για την απόφαση να αναθέσουν στους συμβούλους τους εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Jens Plötner και Emmanuel Bonne, να στηρίξουν τον Miroslav Lajcak στις προσπάθειές του για τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας.

Από τον Κούρτη ζητήθηκε επίσης, να είναι προετοιμασμένος για δύσκολες αποφάσεις, σχετικά με το θέμα της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Σερβία.

Ο Σολτς και ο Μακρόν μετέφεραν το ίδιο μήνυμα στον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς νωρίτερα χθες, μέσω επιστολής που αναφέρονταν στην ανάγκη εστίασης στην τελική επίλυση του διαλόγου με το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς τόνισαν ότι η πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου