Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία θα πραγματοποιήσουν κοινές αεροπορικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία θα πραγματοποιήσουν κοινές αεροπορικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Πολεμικά αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν θα μετασταθμεύσουν στην Τουρκία, όπου θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με την τουρκική πολεμική αεροπορία, με την άσκηση TurAz Eagle-2022.

Τα αεροσκάφη των δύο χωρών θα υλοποιήσουν αποστολές, που αφορούν την καταστροφή συστημάτων αεράμυνας και στρατηγικών στρατιωτικών στόχων του “εχθρού”, ενώ θα υλοποιήσουν και “αερομαχίες” (dogfight) από κοντινή απόσταση και άλλες αεροπορικές συνεργασίες.

Ο κύριος στόχος των ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή Αζέρων και Τούρκων στρατιωτών είναι η βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων των στρατών των δύο χωρών κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, η ανάπτυξη στρατιωτικών δεξιοτήτων και λήψης αποφάσεων των Διοικητών στο πεδίο της μάχης (έκδοση διαταγών πεδίου μάχης), καθώς και η ικανότητά τους για τον έλεγχο Διοίκησης στρατιωτικών μονάδων.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η Ελλάδα σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης με την Τουρκία, θα πρέπει να προσμετρήσει και το Αζερμπαϊτζάν ως δυνητικό αντίπαλό της, κυρίως τις αεροπορικές δυνάμεις και τις Ειδικές Δυνάμεις αυτής της χώρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου