Ολοκληρώθηκε η τριμερής άσκηση δυνάμεων "Balkan Spirit - 22"

Ολοκληρώθηκε η τριμερής άσκηση δυνάμεων "Balkan Spirit - 22"

Η τριμερής άσκηση δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «Balkan Spirit-22» και στην οποία συμμετείχαν η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Ρουμανία ολοκληρώθηκε, σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην στρατιωτική βάση Tsrancha Training Complex στη Βουλγαρία.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με εννέα αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η «Balkan Spirit-22» αποσκοπούσε, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Kατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα όπως παρακάτω:

- Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης

- Ορεινού αγώνα

- Άλματα στατικού ιμάντα

- Ελεύθερη πτώση

- Τελική Άσκηση (Final Training Exercise - FTX) με τακτικό σενάριο

Χθες, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στην οποία συμμετείχε ο διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών.

Η «Balkan Spirit-22» αποτελεί συνέχεια της «Salamis Storm-18», που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, και της «Neptune Strike-19», στη Ρουμανία, και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας με φίλες και σύμμαχες χώρες.

protothema.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου