Ο Ράμα προειδοποιεί τους Αλβανούς για διακοπές ρεύματος ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα

Ο Ράμα προειδοποιεί τους Αλβανούς για διακοπές ρεύματος ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα προειδοποίησε ότι ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης.

Από το Βελιγράδι, όπου παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής Open Balkans, ο Ράμα τόνισε ότι χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία συζητούν σχέδια που περιλαμβάνουν τη διακοπή ρεύματος μετά τις 22:00 στους δημόσιους δρόμους, στις βιτρίνες και κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης.

Μεταξύ άλλων, ο Ράμα επανέλαβε την έκκληση για βοήθεια προς την ΕΕ και ζήτησε να μην κλείσουν την πόρτα στις βαλκανικές χώρες, όπως έγινε την περίοδο της πανδημίας.

«Αυτός ο χειμώνας είναι πιθανό να είναι ο πιο δύσκολος που έχουμε συναντήσει. Δεν είχαμε εύκολους χειμώνες στα Βαλκάνια. Σήμερα, εδώ που τα λέμε, υπάρχουν πολυώρες διακοπές ρεύματος στο Κόσοβο. Αυτό είναι δεδομένο. Σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία ή η Γερμανία, παρουσιάζονται σχέδια για διακοπή της ενέργειας. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν το σβήσιμο των φώτων μετά τις 10:00 μ.μ. και κλείσιμο οποιασδήποτε δραστηριότητας εστιατορίου. Το ίδιο έγινε και με την πανδημία για εξοικονόμηση ρεύματος», δήλωσε ο Ράμα στο συνέδριο της Ανοιχτής Συνόδου Κορυφής στα Βαλκάνια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου