Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα

Στην Καβάλα βρίσκεται από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Στην επίσκεψή του στην Θάσο και την Καβάλα τον Οικουμενικό Πατριάρχη πλαισιώνουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, και Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος. Πατριαρχικός Επίτροπος ορίστηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος μαζί με τον Μ.Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο προέπεμψαν τον Παναγιώτατο από το αεροδρόμιο της Πόλεως.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφθασε στο αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος», στην Χρυσούπολη Καβάλας το πρωί. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος στην Καβάλα και στη Θάσο θα βρεθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κιέβου.

Η υψηλού συμβολισμού προσκυνηματική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 6 Σεπτεμβρίου και έχει ως αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της Συνάξεως των Αγίων της Θάσου.

protothema.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου