Εγκώμια προς τον Έντι Ράμα από τουρκική εφημερίδα

Εγκώμια προς τον Έντι Ράμα από τουρκική εφημερίδα

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης απηχούν την κριτική που άσκησε ο Έντι Ράμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τον επαίνεσαν για την ευγνωμοσύνη που έδειξε προς την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα επέκρινε την ΕΕ σχετικά με την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Θυμούμενος το χέρι βοήθειας που άπλωσε η Τουρκία, ο Ράμα είπε: «Η Τουρκία μας έδωσε το εμβόλιο. Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, πολλοί άνθρωποι θα είχαν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας».

Ο Ράμα μίλησε στο 17ο Στρατηγικό Φόρουμ του «Bled» που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία. Στην ατζέντα του Ράμα ήταν αυτό που συνέβη κατά τη διαδικασία του κορωνοϊού.

Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης δεν ξέχασε ποτέ το χέρι βοήθειας της Τουρκίας.

Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε επαίσχυντα λάθη εκείνη την εποχή. Ο Ράμα δήλωσε ότι η Τουρκία βοηθά τον εμβολιασμό της Αλβανίας και εκτιμά τον Πρόεδρο Ερντογάν.

«Πολλοί χάνουν την τσέπη τους χωρίς τον Ερντογάν», είπε ο Ράμα - «Σε κάθε ομιλία τους λένε ότι τα Βαλκάνια πρέπει να είναι μαζί μας και να μην αφήνονται στην επιρροή τρίτων». Γιατί τι έγινε, η Σερβία πήρε το εμβόλιο από την Κίνα. Εμείς το πήραμε από την Τουρκία. Αν ο Ερντογάν δεν ήταν πρόεδρος, θα είχαν χάσει τη ζωή τους πολλοί περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας. Ελπίζω η Ευρώπη να πάρει την αντίστοιχη άδεια της».

«Ελπίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επαναλάβει το επαίσχυντο λάθος να μοιράζουν απλώς εμβόλια ο ένας στον άλλο και να μας ξεχνούν», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου