Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Ελλάδα θέλει πόλεμο

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Ελλάδα θέλει πόλεμο

Προκλητικούς τίτλους έχουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας, γράφοντας σήμερα πως η Ελλάδα θέλει πόλεμο με τη χώρα.

Χαρακτηριστικά, η Yeni Safak κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» αναφερόμενη στο ζήτημα των S-300.

Η εφημερίδα, επικαλείται μάλιστα δύο σενάρια: ή ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο ή θέλει να αναγκάσει την Τουρκία να μετακινήσει τους S-400 στα παράλια του Αιγαίου και να φέρει σύγκρουση της Δύσης με την Τουρκία.

Και η Aksam γράφει ότι «τα ελληνικά ραντάρ των S-300 έχουν έναν εχθρό: τα τουρκικά F-16», επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις ότι η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τους πυραύλους.

Από την άλλη, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης εστιάζουν στην αποδυνάμωση του Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας ότι οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις του δεν έχουν κόσμο και ότι χρησιμοποιούνται κόλπα ώστε να δείχνουν το πλήθος μεγαλύτερο.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος διοργάνωσε φιέστα για τα 100 χρόνια από την έναρξη της επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων κατά του Ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Κοτύαιον (Κιουτάχια) της δυτικής Τουρκίας, ο πρόεδρος Ερντογάν, αφού έκανε αναφορές στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1922, ανέφερε ότι μετά τη μεγάλη επίθεση του τουρκικού στρατού «αυτό το έθνος με την πίστη στην καρδιά του έριξε τους άπιστους στη θάλασσα στη Σμύρνη».

«Το έθνος μας πέρασε τους δύο τελευταίους αιώνες με απώλειες και μετά στεκόταν και πάλι όρθιο. Κρατούσαμε πάντα ζωντανή την πίστη και την ελπίδα μας, την ώρα που αφήναμε στα σκονισμένα ράφια της Ιστορίας την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ένα κράτος έξι αιώνων με παγκόσμια εμβέλεια. Σήμερα βλέπω τον ίδιο συμβολισμό στην Κιουτάχια. Με αυτόν τον τρόπο ξεπεράσαμε κάθε καταστροφή και χαλάσαμε τις σκευωρίες. Όποιος κάνει υπομονή είναι νικητής» προσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με προφανείς τις αναφορές στο παρόν.

«Εκτός από τα έργα που προσφέραμε στο έθνος μας, κάναμε επίσης την Τουρκία μια από τις πιο στρατηγικές χώρες στον κόσμο όσον αφορά στις παγκόσμιες εξελίξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.

cnn.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου