Ράμα: Αντιδρούμε έντονα κατά της Ρωσίας γιατί δεν έχουμε ανάγκη το αέριο της

Ράμα: Αντιδρούμε έντονα κατά της Ρωσίας γιατί δεν έχουμε ανάγκη το αέριο της

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε στο Στρατηγικό Φόρουμ του Μπλεντ στη Σλοβενία ότι η Αλβανία αντιδρά έντονα κατά της Μόσχας επειδή δεν χρειάζεται ρωσικό αέριο.

Ο Ράμα ρωτήθηκε για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στη ρωσική επίθεση, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Αλβανία μόλις συνέλαβε «δύο Ρώσους πολίτες και έναν Ουκρανό που προσπάθησαν να μπουν σε στρατιωτικό εργοστάσιο».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα βρίσκεται σε διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με αυτές των χωρών της ΕΕ που εξαρτώνται από τη Ρωσία για ενέργεια.

«Η Αλβανία είναι πολύ μοναδική. Δεν χρειαζόμαστε ρωσικό αέριο. Γι' αυτό αντιδρούμε έντονα στη Ρωσία. Η ιστορία μας ήταν τέτοια που δεν τρέφουμε αισθήματα για τη Ρωσία. Στις σοβιετικές αυτοκρατορίες, το μνημείο του Στάλιν αφαιρέθηκε με χάρη στη δεκαετία του '70, ενώ εμείς το κρατήσαμε ακόμη και μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Η παραγωγή ενέργειας μας βασίζεται στο νερό. Έχουμε πάρει μια γενναία απόφαση να μην αγγίξουμε τις τιμές για οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις. Καλύπτουμε πλήρως αυτή τη διαφορά, η οποία είναι πολύ σημαντική για τον αλβανικό προϋπολογισμό. Τα καταφέραμε», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου