Παραποιεί την ιστορία ο Ερντογάν σε εξυπηρέτηση του αναθεωρητισμού του, αναφέρει ο Οικονόμου

Παραποιεί την ιστορία ο Ερντογάν σε εξυπηρέτηση του αναθεωρητισμού του, αναφέρει ο Οικονόμου

Απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν έδωσε η Αθήνα, επισημαίνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος «έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του» και πως «η Ελλάδα όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της».

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του. Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της.»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε με προκλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδας στη «φιέστα» που διοργάνωσε για τα 100 χρόνια από την έναρξη της επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων κατά του Ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Κοτύαιον (Κιουτάχια) της δυτικής Τουρκίας, ο πρόεδρος Ερντογάν, αφού έκανε αναφορές στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1922, ανέφερε ότι μετά τη μεγάλη επίθεση του τουρκικού στρατού «αυτό το έθνος με την πίστη στην καρδιά του έριξε τους άπιστους στη θάλασσα στη Σμύρνη».

«Το έθνος μας πέρασε τους δύο τελευταίους αιώνες με απώλειες και μετά στεκόταν και πάλι όρθιο. Κρατούσαμε πάντα ζωντανή την πίστη και την ελπίδα μας, την ώρα που αφήναμε στα σκονισμένα ράφια της Ιστορίας την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ένα κράτος έξι αιώνων με παγκόσμια εμβέλεια. Σήμερα βλέπω τον ίδιο συμβολισμό στην Κιουτάχια. Με αυτόν τον τρόπο ξεπεράσαμε κάθε καταστροφή και χαλάσαμε τις σκευωρίες. Όποιος κάνει υπομονή είναι νικητής» προσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με προφανείς τις αναφορές στο παρόν.

«Εκτός από τα έργα που προσφέραμε στο έθνος μας, κάναμε επίσης την Τουρκία μια από τις πιο στρατηγικές χώρες στον κόσμο όσον αφορά στις παγκόσμιες εξελίξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο ύφος, αλλά ακόμη πιο προκλητικός στις διατυπώσεις του, ήταν και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης των εθνικιστών Γκρίζων Λύκων και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε λόγο για «αγέλη αχρείων».

«Η κλιμάκωση των παρενοχλήσεων από την Ελλάδα είναι μια ασύμμετρη αντανάκλαση του εφιάλτη που ζουν εδώ και έναν αιώνα» δήλωσε ο Μπαχτσελί, κάνοντας αναφορά στους ισχυρισμούς της Τουρκίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι η Ελλάδα «κλείδωσε» πάνω σε τουρκικά μαχητικά F-16 το ραντάρ του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 στην Κρήτη.

«Η αγέλη αχρείων, που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη μεγάλη μας νίκη, που δεν αντέχει στην επιθετική μας δύναμη, που αδυνατεί να παραδεχτεί ότι εκδιώχθηκε από την πατρίδα μας, που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι τους ρίξαμε στη θάλασσα, άλλοτε σταματούν και άλλοτε επιστρέφουν με εκστρατείες πρόκλησης και καταστροφής. Το να δοκιμάζει η Ελλάδα την υπομονή του έθνους μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και να κλιμακώνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στη στεριά είναι ουσιαστικά μια ασύμμετρη αντανάκλαση του πόνου της πόνου και του εφιάλτη που ζουν εδώ και 100 χρόνια» είπε ο Μπαχτσελί.

Ο ίδιος προσέθεσε: «Επιπλέον, αποτελεί εχθρική πράξη και ακραία πρόκληση το κλείδωμα των τουρκικών μαχητικών που πετούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του συστήματος αεράμυνας των S-300 που βρίσκονται στο νησί της Κρήτης».

Κατηγόρησε, τέλος, τις ΗΠΑ ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς, όπως είπε, επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για το σύστημα αεράμυνας S-400 που προμηθεύτηκε από την Τουρκία και δεν αντιδρούν για τους ελληνικούς πυραύλους S-300.

cnn.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου