Οι Αλβανοί «νεοσύλλεκτοι» των αλβανικών συμμοριών στην Αγγλία

Οι Αλβανοί «νεοσύλλεκτοι» των αλβανικών συμμοριών στην Αγγλία

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να έχουν στο επίκεντρό τους την «αλβανική μαφία», για την οποία δηλώνουν ότι συνεχίζει να δραστηριοποιείται με παράνομη καλλιέργεια κάνναβης, επιρροή σε αστυνομικούς και άλλες κυκλοφοριακές δραστηριότητες, βία και παράνομα οφέλη.

Η Daily Mail αναφέρει την περίπτωση μιας βίλας στο Χάρτλπουλ, σε μια παραμελημένη περιοχή στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου μετά από πληροφορίες η αστυνομία κατέσχεσε 75 φυτά κάνναβης, τα οποία οι αρχές είπαν ότι είχαν συνολική αξία 61.000 λιρών, σχεδόν διπλάσια από την αξία των 32.000 που κοστίζει ολόκληρο το ακίνητο.

Μια τοπική πηγή ανέφερε ότι σε αυτό το σπίτι έχει γίνει επιδρομή περίπου 10 φορές από την αστυνομία για τον ίδιο λόγο από το 2015.

Η ταυτότητα του νεαρού Αλβανού που φρόντιζε τα φυτά ήταν ίδια με εκείνη ενός απελαθέντος πριν από μερικούς μήνες, ο οποίος προφανώς επέστρεψε παράνομα στη χώρα.

Ο 22χρονος φυλακίστηκε για τρία χρόνια το 2019 για μια παράνομη φάρμα κάνναβης στην πόλη Derby, όπου βρέθηκαν ναρκωτικά αξίας 140.000 λιρών και περίπου 200 φυτά σε έξι διαφορετικά δωμάτια.

Όμως, παρά το γεγονός ότι απελάθηκε, φαίνεται ότι επέστρεψε, αυτή τη φορά στο Χάρτλπουλ καθώς και σε μια άλλη φάρμα στο Λιντς, όπου βρέθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Η Daily Mail πρόσθεσε ότι οι αλβανικές συμμορίες στην Αγγλία γίνονται όλο και πιο βίαιες και ισχυρές.

Και οι περισσότεροι από τους νεοσύλλεκτούς τους πρέπει να εισέλθουν παράνομα στην Αγγλία, επομένως οι συμμορίες είναι υπεύθυνες για περίπου το 40 με 60 τοις εκατό των μεταναστών που περνούν τα στενά με τη Γαλλία. Τα τελευταία στοιχεία αποκαλύπτουν ότι περίπου 700 Αλβανοί έχουν εισέλθει παράνομα στην Αγγλία μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι άνθρωποι που φέρνουν στην Αγγλία αυτές οι συμμορίες είναι φτωχοί και εκβιασμένοι, που πρέπει να εμπλακούν στο έγκλημα για να ξεπληρώσουν τα χρέη που οφείλουν στους διακινητές για τη διαδρομή.

Η βρετανική εθνική υπηρεσία εγκλήματος NCA αναφέρει ότι το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα έχει επεκτείνει τα εδάφη των ναρκωτικών στη χώρα, τόσο με την κοκαΐνη όσο και με την παραγωγή κάνναβης, αφήνοντας πίσω τους Βιετναμέζους που ήταν οι μεγαλύτεροι καλλιεργητές.

"Ο έλεγχός τους επί των νεοσύλλεκτων έχει να κάνει με την απειλή και τον εκφοβισμό", ανέφερε ένα δικαστήριο πέρυσι, προσθέτοντας ότι η νέα γενιά μεταναστών ήταν πολύ πιο ενεργή σε εγκληματικές δραστηριότητες από ό,τι πριν από 20 έως 25 χρόνια. Έχουν ήδη ενσωματωθεί στη ζωή της χώρας.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου