Ο Κούρτι ζητά από το ΝΑΤΟ περισσότερους στρατιώτες

Ο Κούρτι ζητά από το ΝΑΤΟ περισσότερους στρατιώτες

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, σε συνέντευξή του στη Die Welt, δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών ελιγμών της Σερβίας, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των δυνάμεων της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Κούρτι τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα αυξήσει την ασφάλεια στη χώρα. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού, αναφέρει η Express.

«Αυξήσαμε τον αμυντικό προϋπολογισμό κατά 52%, οι εθνικές μας δυνάμεις ασφαλείας είναι τώρα 5.000 στρατιώτες και 3.000 έφεδροι. Αλλά υπάρχουν 48 σερβικές στρατιωτικές βάσεις γύρω από το Κοσσυφοπέδιο. Η Ρωσία και η Σερβία συνεργάζονται στενά σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική πολιτική. Μερικές από τις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συμμετείχαν επίσης. Λόγω της απειλής από τη Σερβία και τη Ρωσία, είναι επειγόντως απαραίτητο να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. Αυτό θα βελτιώσει σαφώς την ασφάλειά μας.

Θα βοηθούσε επίσης εάν περισσότεροι Γερμανοί στρατιώτες συμμετείχαν στις αμυντικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ από πριν, γεγονός που αυξάνει την αποτροπή.», είπε ο Κούρτι στην Die Welt.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου