Σύλληψη 32χρονου Αλβανού στην Ιταλία, καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές για δολοφονία

Σύλληψη 32χρονου Αλβανού στην Ιταλία, καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές για δολοφονία

Ένας 32χρονος Αλβανός συνελήφθη στο Μπρούνικο Ιταλίας, καθώς κατηγορείται για φόνο που διέπραξε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2010. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Αλβανός ζούσε μόνιμα στο Μπρούνικο για 4 χρόνια, είχε διδακτορικό και εργαζόταν σε τοπική εταιρεία. Ο 32χρονος Αλβανός με τα αρχικά S.P., βρίσκεται στις φυλακές του Μπολτσάνο από το απόγευμα της Τετάρτης.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις συνθήκες του εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης μας», λέει ο ποινικός δικηγόρος Marco Dall'Aglio, ο οποίος υπερασπίζεται τους συλληφθέντες μαζί με τον Nicola Nettis. Όταν συνελήφθη, έπαθε σοκ, δεν ήξερε τίποτα για έρευνα εναντίον του στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, οι δικηγόροι δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν μαζί του, αλλά οι συγγενείς του είπαν ότι δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση με την υπόθεση στην Ελλάδα. Ο Αλβανός το 2010 ήταν φοιτητής πανεπιστημίου στην Αλβανία.

«Η μοναδική φορά που πήγε στην Ελλάδα χρονολογείται από μια σχολική εκδρομή όταν ήταν 13 ετών», είπε ο δικηγόρος Dall'Aglio.

Επομένως, όπως λέει, είναι ξεκάθαρη η υποψία ότι το ένταλμα σύλληψης βασίζεται σε μπέρδεμα. Άρα δικαστική πλάνη. Οι δικηγόροι υπεράσπισης προσπαθούν τώρα να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την φερόμενη δολοφονία στην Ελλάδα, καθώς τον Σεπτέμβριο θα γίνει ακρόαση στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο για την έφεση κατά της απέλασής του στην Ελλάδα, η οποία θα κατατεθεί σύντομα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου