Παρατείνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά η απογραφή στην Αλβανία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Παρατείνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά η απογραφή στην Αλβανία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Το Αλβανικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΣΤΑΤ) ανακοίνωσε την αναβολή της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών για το επόμενο έτος. Στις συνθήκες της μη έγκαιρης παροχής των απαραίτητων εργαλείων, εν προκειμένω των tablet για την άμεση συλλογή πληροφοριών, το INSTAT ανακοινώνει ότι είναι αδύνατη η πραγματοποίηση αυτής της ενέργειας.

Το Ινστιτούτο Στατιστικής στοχεύει να διεξάγει την Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών σύμφωνα με τα πρότυπα και τις συστάσεις των Ηνωμένων Εθνών και της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat).

Η διαδικασία της απογραφής είναι η καταγραφή του πληθυσμού και των κατοικιών σε μια χώρα και εκτός από το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών επικαιροποιούνται, είναι επίσης σημαντική για τον σχεδιασμό κοινωνικοοικονομικών στρατηγικών και σχεδίων βιώσιμης ανάπτυξης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η απογραφή είχε προγραμματιστεί να γίνει το 2020, αλλά αρχικά αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία, ενώ το 2021 ακυρώθηκε λόγω των βουλευτικών εκλογών. Τώρα αναβλήθηκε για το 2023. Το κόστος είναι περίπου 16 εκατ. ευρώ, και αφορά κυρίως τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών για τη συλλογή πληροφοριών.

Η τελευταία απογραφή πραγματοποιήθηκε το 2011, η οποία έδειξε ότι ο πληθυσμός ήταν 2.821.977, μείωση 8%, από την Απογραφή του 2001.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου