ΗΠΑ - ΕΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες για μια συμφωνία μεταξύ Σερβίας - Κοσόβου

ΗΠΑ - ΕΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες για μια συμφωνία μεταξύ Σερβίας - Κοσόβου

Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, ξεκίνησε την Τρίτη στην Πρίστινα τις συναντήσεις με τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου, στο πλαίσιο της κοινής επίσκεψής του με τον Ευρωπαίο απεσταλμένο για τις συνομιλίες μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Ο κ. Εσκομπάρ συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Vjosa Osmani, ενώ το βράδυ αναμένεται να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti.

Οι δύο απεσταλμένοι μετά την Πρίστινα θα επισκεφθούν επίσης στο Βελιγράδι στον απόηχο των προσπαθειών να σημειωθεί πρόοδος προς μια συμφωνία που θα αποφύγει τις εντάσεις επί τόπου, η οποία ακολούθησε τις αντιδράσεις της Σερβίας στην απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να εφαρμόσει αμοιβαιότητα στη χρήση εγγράφων ταυτότητας αυτοκινήτου και πινακίδων κυκλοφορίας.

Η επίσκεψη έπεται της συνάντησης της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες μεταξύ του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti και του Σέρβου προέδρου, Aleksandar Vučič, όπου δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος παρά μόνο με τη συμφωνία να συνεχιστούν οι προσπάθειες για λύση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου