Καταγγελία Ομόνοιας Χιμάρας: Οι κάτοικοι 72 ώρες χωρίς νερό

Καταγγελία Ομόνοιας Χιμάρας: Οι κάτοικοι 72 ώρες χωρίς νερό

Η Χιμάρα 72 ώρες χωρίς νερό! Η δημοτική αρχή και η αρμόδια υπηρεσία υδροδότησης προ των ευθυνών τους.

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες στην περιοχή της Χιμάρας οι κάτοικοι πάλευαν με το πρόβλημα του νερού, δεν υπήρχε νερο.

Πρόκειται για ένα από τα θεμελιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει όλο το καλοκαίρι η ευρύτερη περιοχή της Χιμάρας, καθώς σε κάποια χωρια (πχ Δρυμαδες, Βουνο, κα) η υδροδότηση έχει προγραμματιστεί να γίνεται δυο ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αναγκάζονται στο διάστημα αυτό να γεμίζουν ντεπόζιτα και κουβάδες με νερό για να εξυπηρετούν με αυτό τις βασικές τους ανάγκες για το υπόλοιπο 24ωρο. Και όλα αυτά την ώρα που η Αλβανία έχει το ακριβότερο τιμολόγιο χρέωσης νερού σε όλη την Ευρώπη, ενώ η παροχή του είναι επιπέδου τριτοκοσμικής χώρας. Την στιγμή αυτή η Χιμαρα έχει τρία 24ωρα χωρίς νερό.

Η αναλγησία της δημοτικής αρχής, αλλά και της αρμόδιας υπηρεσίας υδροδότησης προς επιλυση αυτού του ζητήματος είναι εμφανής και διόλου μας εκπλήσσει πλέον.

Η ερώτηση που κάνει όμως κάθε κοινός νους, ειναι η εξής: Πώς γίνεται τα μεγάλα resorts, γεννήματα των μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων, να έχουν κανονική παροχή νερού όλο το 24ωρο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι (απλά νοικοκυριά, ξενοδοχειακές δομές ντόπιων κατοίκων) να υποφέρουν χωρίς νερό;

Εκτός, λοιπόν, από υγειονομικό πρόβλημα (προσωπική υγιεινή, καθαριότητα), η έλλειψη του νερού στη Χιμαρα, είναι ταυτόχρονα και πρόβλημα που πλήττει την τουριστική οικονομία, καθώς οι υπόλοιποι ξενοδόχοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους, με αποτέλεσμα τις απανωτές ακυρώσεις.

Μια θλιβερή συνέπεια που επίσης αξίζει να αναφερθεί ειναι ότι ένα τέτοιο πρόβλημα απομακρύνει και τους νέους Χιμαριωτες που επισκέπτονται τις πατρογονικές τους εστίες για λίγες ημέρες ξεκούρασης και ανάπαυσης. Όλοι αγανακτούν και κανεις δεν αντέχει να ζει χωρίς νερό για μερες ολόκληρες, έχοντας συνηθίσει στο να θεωρεί αυτονόητη την παροχή αυτού του πολύτιμου αγαθού.

ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμαρας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου