Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ βάδην

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ βάδην

Το χρυσό μετάλλιο και στα 20χλμ. βάδην κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Η Ελληνίδα κορυφαία αθλήτρια κάνει το double στο Μόναχο και φεύγει με το «χρυσό» μετάλλιο και στα 35χλμ. και στα 20χμλ. βάδην.

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα και διατηρώντας το χαμόγελο αλλά και τον ρυθμό της σε όλο τον αγώνα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε πρώτη την κούρσα με 1:29:03, γράφοντας ιστορία.

Η Ντρισμπιώτη παρ΄ότι πριν ακριβώς τέσσερις ημέρες κατέκτησε το χρυσό στα 35χμλ. βάδην, αποφάσισε να πάρει μέρος και στα 20χλμ. καθώς ήταν σε εξαιρετική φόρμα.

Ειδικότερα η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ένιωθε καλά σωματικά και αποφάσισε τελευταία στιγμή χθες μαζί με τον προπονητή της Ναπολέων Κεγαλόπουλο, να πάρει μέρος στον αγώνα, κυρίως για να απολαύσει, δίχως κανένα άγχος, την συμμετοχή της στην απόσταση.

Αυτό αποδείχτηκε και στην σημερινή κούρσα, καθώς καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής και ειδικά στα τελευταία χιλιόμετρα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με της υπόλοιπες πρωταθλήτριες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εφάρμοσε για ακόμα μία φορά ένα έξυπνο τρικ. Έμεινε από την αρχή κοντά στις πρωτοπόρες χωρίς να ανεβάσει στροφές.

Την ώρα που οι αντίπαλες της έδειχναν να έχουν μείνει από δυνάμεις στους τελευταίους γύρους, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβασε ρυθμό και στις άφησε πίσω.

Δεύτερη τερμάτισε η Πολωνή Καταρζίνα Ζβιζμεμπλο με 1:29.20 και τρίτη η Γερμανίδα Σάσκια Φέιγκε με 1:29.25. Η έτερη Ελληνίδα, Χριστίνα Παπαδοπούλου πέρασε 12η τη γραμμή του τερματισμού, με χρόνο 1:35.19.

Σημειώνεται πως η Ελληνίδα αθλήτρια γίνεται στα 38 της χρόνια η πρώτη από τη χώρα μας που κάνει «νταμπλ» χρυσών μεταλλίων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τόνισε πως στην αρχή έμεινε πίσω για να παρακολουθεί την κούρσα.

«Ήξερα πως είχα πολλές δυνατές αθλήτριες. Περίμενα να είναι μπροστά μόνο η Πολωνή και η Ισπανίδα. Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τα πάω τόσο καλά σήμερα γιατί δεν πρόλαβα να ξεκουραστώ, αλλά ένιωσα πολύ καλά στον αγώνα», ανέφερε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

in.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου