Αυξάνει τα στρατεύματα η KFOR στα δύο τελωνεία με τη Σερβία

Αυξάνει τα στρατεύματα η KFOR στα δύο τελωνεία με τη Σερβία

10 ημέρες πριν από την εφαρμογή της αμοιβαιότητας, τα στρατεύματα της KFOR αύξησαν τη φυσική τους παρουσία σε δύο τελωνεία με τη Σερβία στο βορρά του Κοσόβου με τον φόβο ότι θα κλιμακωθούν οι εντάσεις με τους Σέρβους, δεδομένων των γεγονότων του περασμένου μήνα.

Οι τελευταίες κινήσεις έρχονται αφότου η Πρίστινα και το Βελιγράδι απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών στις Βρυξέλλες στις 18 Αυγούστου.

Στις 18 Αυγούστου, η πλευρά του Κοσσυφοπεδίου αρνήθηκε να συζητήσει με τους Σέρβους ομολόγους της το θέμα των πινακίδων κυκλοφορίας και των ταυτοτήτων για τους Σέρβους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου.

Η κυβέρνηση Κούρτι θέτει τέλος στο θέμα της παροχής ταυτοτήτων και πινακίδων κυκλοφορίας για τους βόρειους Σέρβους, με βάση τη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες στις Βρυξέλλες το 2011 στο πλαίσιο του διαλόγου με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα ο σεβασμός της αμοιβαιότητας πυροδότησε εντάσεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, αφού οι ντόπιοι Σέρβοι έκλεισαν τους δρόμους με επιδεικτικό τρόπο, για τον οποίο η Πρίστινα τους κατηγόρησε ότι είχαν ένοπλα άτομα εκεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου