Ξεπούλημα 9000 τμ στους Δρυμάδες

18/08/22, 10:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει 9.000 τετραγωνικά μέτρα γης στις ακτές των Δρυμάδων με σκοπό την δημιουργία νέου τουριστικού συγκροτήματος.

Την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή για το έργο «White Roads Hotel» κατάφερε να αποκτήσει πριν λίγους μήνες η εταιρεία «Gjikuria». Θα κατασκευαστούν 150 οικιστικές μονάδες κατά μήκος 12.000 μέτρων, μεταξύ των οποίων ξενοδοχείο, μπαρ και εστιατόρια. Η συνολική επενδυτική αξία του έργου είναι 10 εκατ. ευρώ.

Ο επενδυτής διαθέτει 3.000 m2, ενώ το κράτος θα μισθώσει 9.000 μέτρα για μακροχρόνια χρήση έναντι συμβολικής αμοιβής 1 ευρώ.

Η κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει πλήρως το αίτημα του επενδυτή εδώ και 30 χρόνια. Η ίδια η Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε υπό όρους αυτό το σημείο, καθώς οι συντεταγμένες της περιοχής πρέπει να ορίζονται με σαφήνεια από τον Οργανισμό Προστατευόμενων Περιοχών καθώς βρίσκονται στα όρια του Φυσικού Μνημείου «Δέλτα Ποταμού Παλάσα».

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η εταιρεία «Gjikuria» έλαβε άδεια για ένα ακόμη έργο κατά μήκος της περιοχής Περίβολο στους Δρυμάδες για την κατασκευή 3 ξενοδοχείων, βιλών και την ανακαίνιση 40 κατοικιών.

Συνολικά, υπάρχουν 30 έργα στον τομέα του τουρισμού που έχουν λάβει την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στις ακτές του Ιονίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: