Πολίτης πυροβόλησε αστυνομικό καθώς γκρέμιζαν το σπίτι του στα Τίρανα

Πολίτης πυροβόλησε αστυνομικό καθώς γκρέμιζαν το σπίτι του στα Τίρανα

Ένας υπάλληλος της Επιθεώρησης Προστασίας πυροβολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12 Αυγούστου) από το άτομο του οποίου το σπίτι κατεδάφιζαν.

Ο πολίτης διαφώνησε με την απόφαση να κατεδαφιστεί το τριώροφο σπίτι του καθώς όπως είπε βρισκόταν σε διαδικασία νομιμοποίησης. Ακολούθησε λογομαχία μεταξύ του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων της επιθεώρησης μέχρι που ο ιδιοκτήτης έβγαλε ένα όπλο.

Πυροβόλησε έναν από τους επιθεωρητές και μια άλλη σφαίρα κατέληξε σε ένα κοντινό αυτοκίνητο. Είναι μια κατοικημένη περιοχή με καφετέριες και καταστήματα, και παιδιά που παίζουν τακτικά.

Ο τραυματίας επιθεωρητής βρίσκεται εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται υπό κράτηση.

Ο δήμος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για παράνομη κατεδάφιση ακινήτων ή όσων βρίσκονται σε διαδικασία νομιμοποίησης. Επιπλέον, πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν έχουν λάβει αποζημίωση ή ένα δίκαιο ποσό, καθώς και ότι τα σπίτια έχουν κατεδαφιστεί καθαρά για να ανοίξουν χώρο για ιδιωτικά έργα.

Η αστυνομία έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει σκληρές τακτικές, συμπεριλαμβανομένων των δακρυγόνων, για να απομακρύνει ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Το ζήτημα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας έχει επισημανθεί σε πολλές περιπτώσεις από διεθνείς οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη και η ΕΕ. Οι απαλλοτριώσεις συνοδεύονται συχνά από σημαντική αστυνομική παρουσία, παρεμπόδιση των δημοσιογράφων, ακόμη και βία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου