Βρετανία: Το 40% των μεταναστών που εισέρχονται από τη Μάγχη είναι από την Αλβανία

Βρετανία: Το 40% των μεταναστών που εισέρχονται από τη Μάγχη είναι από την Αλβανία

Το 40% των μεταναστών της Μάγχης είναι από την «ειρηνική» Αλβανία - όχι μια χώρα που έχει καταρρεύσει από τον πόλεμο, σύμφωνα με μια μυστική έκθεση στρατιωτικών πληροφοριών.

Συνολικά 1.075 Αλβανοί διέσχισαν το τη θάλασσα με μικρά σκάφη που παρέχουν συμμορίες λαθρεμπορίας ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου των έξι εβδομάδων φέτος το καλοκαίρι.

Πέρυσι, πέρυσι πέρασαν το «Κανάλι» συνολικά 757 Αλβανοί, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, γράφει η Daily Mail.

Αλβανικές συμμορίες λέγεται ότι αγοράζουν μεγάλα σκάφη από κινεζικά εργοστάσια και τα προσαρμόζουν ζητώντας από τις κινεζικές εταιρείες να τα μεγαλώσουν για να χωράνε περισσότερους μετανάστες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι διελεύσεις τροφοδοτούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους λαθρέμπορους να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους στο TikTok και να πληρώνουν έως και 5.500 £ ανά άτομο.

Ένας αξιωματικός-σύνδεσμος της αλβανικής αστυνομίας θα εγκατασταθεί στο Ντόβερ για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έλλειψη Αλβανών διερμηνέων για να βοηθήσουν.

288 άτομα διέσχισαν τη Μάγχη την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα σε 1.372.

Πέντε μικρά σκάφη πέρασαν το τελευταίο 24ωρο, δείχνουν κυβερνητικά στοιχεία.

Αυτό περιλαμβάνει κι έναν μετανάστη που διασώθηκε χθες το πρωί καθώς προσπάθησε να ταξιδέψει με καγιάκ. Συνελήφθη από αξιωματικούς της Βρετανικής Συνοριακής Αστυνομίας γύρω στις 9 το πρωί, πέντε μίλια μακριά από τις αγγλικές ακτές.

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα τελευταία επτά χρόνια έχουν δαπανηθεί σχεδόν μισό δισεκατομμύριο λίρες από την κυβέρνηση προσπαθώντας να εμποδίσει τη διέλευση μεταναστών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου