Το μυστικό όφελος του αλβανικού κράτους από το νέο τεραστίων διαστάσεων έργο στο Δυρράχιο

Το μυστικό όφελος του αλβανικού κράτους από το νέο τεραστίων διαστάσεων έργο στο Δυρράχιο

Μέσα σε ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η πώληση των διαμερισμάτων που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του "Durrës Yacht & Marina Project", των οποίων η συνολική αξία επένδυσης είναι 2 δισ. ευρώ.

Εργαζόμενοι της εταιρείας ανάπτυξης επικοινωνούν με υποψήφιους πελάτες και τους ενημέρωσαν ότι το έργο θα παρουσιαστεί σύντομα και θα ξεκινήσει η πώληση των διαμερισμάτων, η τιμή των οποίων θα δημοσιοποιηθεί την ημέρα της παρουσίασης.

Το έργο "Durrës Yacht & Marina' έλαβε στρατηγική ιδιότητα, καθώς το κράτος είναι συμμέτοχο με 80 στρέμματα δημόσιας γης.

Αρχικά είχε δηλωθεί ότι το έργο θα κατασκευαζόταν από τη γνωστή εταιρεία των Αραβικών Εμιράτων, Dubai, αλλά στη συνέχεια η υπεράκτια εταιρεία Symphony Real Estate Development εγγράφηκε ως προγραμματιστής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Παράλληλα με το έργο αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η μετεγκατάσταση του Λιμανιού του Δυρραχίου στο Πόρτο Ρομάνο, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει χρόνια.

Αρχικά, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, θα κατασκευαστούν δύο κτίρια στην περιοχή κοντά στη γέφυρα Dajlani, η οποία είναι επί του παρόντος παραθαλάσσια και ανεκμετάλλευτη από το λιμάνι και αναμένεται να αποκατασταθεί και να κατασκευαστεί μια μίνι πόλη.

Δεν είναι γνωστό πόσα έσοδα θα έχει το κράτος από αυτό το έργο.

Ενώ η εταιρεία ανάπτυξης έχει λάβει από το κράτος 80 στρέμματα, τα οποία θα αναπτύξει σταδιακά και θα αρχίσει να πουλά διαμερίσματα πολύ σύντομα, ποιο θα είναι το όφελος της αλβανικής κυβέρνησης και των φορολογουμένων της για τη γη που δόθηκε προς χρήση?!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου