Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για νέους στην Κορυτσά από το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για νέους στην Κορυτσά από το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων

Το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων οργάνωσε κατασκηνωτικό πρόγραμμα για νέους και νέες σε δύο Μοναστήρια της Κορυτσάς.

Πέρα από την προσευχή, τη θεία λατρεία, την εξομολόγηση, την ψυχαγωγία, περιλαμβανόταν και εξορμήσεις σε θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, ενώ στους νέους μίλησε για το νόημα της Ορθόδοξης πίστης ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης.

Αυτές τις ημέρες, που πέρασαν στην κατασκήνωση, αγόρια (στο Μοναστήρι του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου της Μοσχόπολης) και κορίτσια (στο Μοναστήρι της Μπομποστίτσας) είχαν την ευκαιρία, μακριά από την καθημερινότητα να σκεφτούν ότι η ζωή είναι πολυσήμαντη.

Υπάρχει η ζωή του σώματος, η η αρμονική δηλαδή και φυσιολογική λειτουργία του. Υπάρχει επίσης και η «ζωή της αμαρτίας», που απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό. Υπάρχει, όμως και η ανώτερη, η αθάνατη και ουράνια ζωή, που είναι ένωση και «κοινωνία» με την πηγή της ζωής και της ευτυχίας, τον Χριστό.

Η εξαιρετική αυτή ποιότητα ζωής ανθρώπων, που ζουν στη γη, αλλά κοιτούν προς τον ουρανό, είναι το σύνθημα των κατασκηνώσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Το να είναι σε κάποιον ζωή ο Χριστός συνυπονοεί το να γνωρίσει πρώτιστα όσο το δυνατόν πιο κοντά τον Χριστό. Το να μιμηθεί τον Χριστό, κάνοντας Αυτόν πρότυπο της ζωής του. Το να μιλάει για Αυτόν σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Το να έχει μέριμνά του τον Χριστό, αντλώντας κάθε ευτυχία από τη σχέση μαζί του.

Όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουν μια απλή θεωρία, ώστε οι νέοι να απολαμβάνουν διαρκώς «το φως της ζωής».

Γιατί το βάρος της χριστιανικής θρησκείας δεν είναι το βάρος μιας ιδεολογίας, αλλά είναι η ίδια η αλήθεια.

πατήρ Ηλίας Μάκος, ekklisiaonline

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου