Το FBI συμμετέχει στον εντοπισμό των χάκερς που εισέβαλαν στο αλβανικό σύστημα

Το FBI συμμετέχει στον εντοπισμό των χάκερς που εισέβαλαν στο αλβανικό σύστημα

Το FBI συμμετέχει στην έρευνα για την κυβερνοεπίθεση που έπληξε τα συστήματα πληροφοριών στην Αλβανία πριν από δύο εβδομάδες.

Αυτό επιβεβαίωσαν σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπελίντα Μπαλούκου και η Διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (AKSHI) Μιρλίντα Καρσανάι, σε δήλωση τύπου σχετικά με την επίθεση, παρουσία ειδικού της Microsoft. «Γίνεται μια πλήρης σε βάθος έρευνα, όχι μόνο από τη Microsoft DART (Ομάδα Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο), αλλά και από τους αρμόδιους φορείς μας που συνεργάζονται στενά με το FBI», είπε η Karçanaj.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπαλούκου μίλησε για «μια πολύ σημαντική συμβολή που έχει κάνει το FBI». Νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Twitter, μετά τη συνάντηση με την κ. Μπαλούκου, η Αμερικανή πρέσβης έγραψε ότι «Αμερικανοί εμπειρογνώμονες από διάφορους φορείς υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Αλβανίας να διεξαγάγει πλήρη επιστημονική και τεχνική (εγκληματολογική) ανάλυση και ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την προστασία της κυβέρνησης και των πολιτών· και να αποτραπεί η υποτροπή». Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την πλευρά της είπε ότι η επίθεση «αναμφίβολα ανησύχησε και τους εταίρους, αφού η Αλβανία έχει στοχοποιηθεί και αυτή η επίθεση έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα».

Η διευθύντρια της AKSHI ανέφερε ότι από τις 1225 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του συστήματος «e-albania», μόνο οι 23 από αυτές δεν είναι ακόμη λειτουργικές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου