Χορήγηση του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων για τους Βορειοηπειρώτες

Χορήγηση του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων για τους Βορειοηπειρώτες

Η ελληνική Πολιτεία για λόγους εθνικούς και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην ομογένεια, προχώρησε στη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων προς τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος το οποίο θα χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ είναι όλοι όσοι είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς που έχει θεωρηθεί από ελληνική δημόσια αρχή ή όσων η απόφαση πολιτογράφησης τους ως ομογενών έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ανεξάρτητα από το εάν διαμένουν στην Ελλάδα ή στη γείτονα Αλβανία.

Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και η διεκπεραίωση τους θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στόχος είναι η απλοποίηση της διαδικασίας, ώστε να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι υπερήλικες, αλλά και οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ να ενεργήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι: «Η ομογένεια είναι για μας πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε αναγνωρίζοντας στους απόδημους Έλληνες και στα μέλη των απανταχού ελληνικών μειονοτήτων τη συνεισφορά τους στη διαφύλαξη της ελληνικότητας. Οφείλουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίζουμε την αξιοπρεπή τους διαβίωση όπου κι αν βρίσκονται. Με το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς της Αλβανίας κάνουμε ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση». 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Αλβανός στην Ιταλία απείλησε με μαχαίρι τη μητέρα ...
Pierre Mirel: Τα νέα μέλη της ΕΕ μπορεί μέσα σε λί...

Σχετικά άρθρα