Απέλαση 42χρονου Αλβανού από τη Μ. Βρετανία - Είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξης

Απέλαση 42χρονου Αλβανού από τη Μ. Βρετανία - Είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξης

Απελάθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, καταζητούμενος Αλβανός με 3 διαφορετικές ταυτότητες, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για ανθρωποκτονία.

Ο Lekë Prendi, είχε ψευδώνυμα Aleks Kola, Nikolin Pacani, 42 ετών..
Το Εφετείο Σκόδρας επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών στον εν λόγω πολίτη, για τα ποινικά αδικήματα «Φόνος που τελέστηκε σε συνεργασία», «Κλοπή με αποτέλεσμα το θάνατο» και «Οπλοφορία χωρίς άδεια».

Ο Alex Kola, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2013 στο Northampton για ένα μικροατύχημα. Αφού ελήφθησαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, αποδείχθηκε ότι ταίριαζαν με αυτά του γκάνγκστερ Lekë Prendi, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές στα Τίρανα για μια άγρια δολοφονία ενός ιερέα που διαπράχθηκε το 2000.

Ο Κόλα επέμεινε ότι πρόκειται για εσφαλμένη ταυτότητα και όταν το δικαστήριο ενέκρινε την έκδοσή του, ο τότε 34χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε τίποτα κοινό με τον καταζητούμενο. Ήδη το Ανώτατο Δικαστήριο είχε μπλοκάρει την απέλασή του από τη Μεγάλη Βρετανία με τον ισχυρισμό ότι το έγγραφο της Ιντερπόλ για τον Πρέντη ήταν γεμάτο λάθη και ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο συλληφθείς (Άλεξ Κόλα) είναι ακριβώς αυτός.

«Μετά τη συνεργασία με τους ομολόγους της Interpol Tirana, για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την έκδοση των πολιτών που κηρύσσονται ως διεθνείς καταζητούμενοι και χάρη στον συντονισμό με τις αστυνομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε η απέλαση στην Αλβανία του Lekë Prendi, Aleks Kola, Nikolin Pacani, 42 ετών." – ενημερώνει η αστυνομία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου