Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου δέχεται απειλές θανάτου

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου δέχεται απειλές θανάτου

Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Dritan Abazovic, ζήτησε από τους υπουργούς του και τη μυστική αστυνομία να διερευνήσουν τις απειλές κατά του θανάτου που δέχθηκε λόγω της σύλληψης του Petar Lazovic.

Ο Abazovic ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών Filip Adjic, τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διοίκησης Zoran Brđan και τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας Sava Kentera για ισχυρισμούς ότι ομάδες που στηρίζουν τον Zoran Lazovic και τον γιο του Petar τον στοχοποιούν και σχεδιάζουν εκδίκηση.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, η Europol παρέδωσε στην Ειδική Εισαγγελία (SDT) αποκρυπτογραφημένα μηνύματα που ανταλλάσσονταν μέσω εφαρμογής, εξηγώντας ότι οι αστυνομικός Petar αλληλογραφούσε και συνεργαζόταν με τους αρχηγούς και τα μέλη της εγκληματικής ομάδας Kavak .

«Ο συλληφθείς αξιωματούχος της ANB Πέταρ Λάζοβιτς έχει παραβιάσει το νόμο. Αυτό, ελπίζω, είναι ξεκάθαρο σε όλους όσους θέλουν να επιμείνω με τους συναδέλφους μου στην αποστολή της εγκαθίδρυσης ενός κράτους δικαίου, από το οποίο δεν θα εγκαταλείψω ούτε ένα χιλιοστό, παρά τις απειλές, τους ακραίους τόνους, τη γλώσσα μίσους». είπε ο Αμπάζοβιτς.

«Έχω ενημερωθεί από πολλές πηγές ότι στις συναντήσεις ομάδων του Λάζοβιτς, στοχοποιήθηκα κυρίως λόγω των προβλημάτων τους με το νόμο. Επίσης, μου είπαν ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα στην οποία εγώ, ως πρωθυπουργός, φέρεται να ασκώ «πίεση» στους εισαγγελείς να διώξουν τον Λάζοβιτς και την εγκληματική επιχειρηματική ομάδα που τους περιβάλει», πρόσθεσε.

Ο Πέταρ είναι γιος του πρώην επικεφαλής του Τομέα Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς και του πρώην βοηθού διευθυντή της Αστυνομικής Διοίκησης, Ζόραν Λάζοβιτς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου