Πραγματοποιήθηκε ο 4ος διαγωνισμός αρχαίων ελληνικών στο Βερολίνο

Πραγματοποιήθηκε ο 4ος διαγωνισμός αρχαίων ελληνικών στο Βερολίνο

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 22 Ιουλίου, στην Ελληνική Πρεσβείας στο Βερολίνο η τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διαγωνισμού Αρχαίων Ελληνικών της Πρεσβείας με θέμα «200 Χρόνια Ερρίκος Σλήμαν: Ο Ερρίκος Σλήμαν στα ίχνη του Ομήρου» και αφορμή τα 200 χρόνια από την γέννηση του Ερρίκου Σλήμαν.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της 8ης σχολικής τάξης των Γυμνασίων της Γερμανίας, στα οποία διδάσκεται το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Φετινή νικήτρια ομάδα είναι οι μαθήτριες της 10a τάξης του Wirsberg Gymnasium Würzburg: Momo Lutze, Julika L. Küstner, Justina Secknus & Anastasia Molodchinin, με το έργο „Mission: Auf nach Troja“.

Η πρέσβης, Μάρα Μαρινάκη, υποδέχθηκε στην Πρεσβεία τη νικήτρια ομάδα, όλη την 10η τάξη και τους καθηγητές. Μετά τον χαιρετισμό παρατέθηκε δεξίωση στους 23 μαθητές και στους συνοδούς καθηγητές και προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση «Οι Κόσμοι του Σλήμαν: Η Ζωή του- Οι Ανακαλύψεις του- Ο Μύθος του» στο Μουσείο Προϊστορίας και Πρωτοϊστορίας του Βερολίνου. Στους μαθητές προσφέρθηκε ελεύθερη είσοδος και δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο.

Στη νικήτρια ομάδα των μαθητών και στους δύο συνοδούς καθηγητές, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προσφέρει, ένα ταξίδι στην Αθήνα, στο οποίο περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, τριήμερη διαμονή και δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, στηρίζοντας διαχρονικά τον Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών της Πρεσβείας.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου