Ξανανοίγει ο φάκελος ξενοδοχειακού συγκροτήματος στους Δρυμάδες για μια σειρά παραβάσεων

Ξανανοίγει ο φάκελος ξενοδοχειακού συγκροτήματος στους Δρυμάδες για μια σειρά παραβάσεων

Το Εφετείο Αυλώνας αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση του δικαστή του Πρωτοδικείου Αυλώνας, Ένκελ Πέζα, ο οποίος στις 3 Μαρτίου 2022 απέρριψε την ποινική δίωξη σε βάρος 13 υπαλλήλων κτηματογράφησης.

Η υπόθεση του συγκροτήματος «Ambel Beach» στους Δρυμάδες είναι ένας από τους πιο καυτούς φακέλους της εισαγγελίας της Αυλώνας, όπου εμπλέκονται στελέχη των στεγαστικών δανείων, το ALUIZNI και ο επιχειρηματίας Helidon Gjikoka.

Την απόφαση να παραπεμφθεί η υπόθεση με τα κατηγορούμενα στελέχη της διοίκησης έλαβε η δικαστής Ιλίμπα Μπεζάτη, η οποία έκρινε παράνομη την απόφαση του δικαστή Πέζα να απορρίψει τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Στις 12 Ιουλίου 2022, η δικαστής Μπεζάτι διέταξε την επιστροφή του φακέλου για τους κατηγορούμενους Helidon Gjikoka, Arition Kasaj (δικηγόρος) για «Απάτη» και «Πλαστογραφία εγγράφων».

Ο πρώην διευθυντής του ALUIZNI στην Αυλώνα, Ardian Musta και ο υπεύθυνος για τη νομιμοποίηση, Adiseldo Rrapaj, κατηγορήθηκαν για «Κατάχρηση καθήκοντος» και «Ενέργειες που εμποδίζουν την αποκάλυψη της αλήθειας».


Η Krupskaja Gjika και η άλλη αξιωματούχος Mimoza Rrushani κατηγορήθηκαν επίσης για «Ενέργειες που εμποδίζουν την αποκάλυψη της αλήθειας».

Η Enida Bukuroshi και η Jonida Hallvaxhiu είναι δύο ακόμη υπάλληλοι που κατηγορούνται για «Κατάχρηση καθήκοντος» και αναμένεται να δικαστούν.

Ενώ οι Denis Metaj, Ermal Mahilaj, Andi Haxhiaj, Erdet Mandi και Arbër Jaupaj, έχουν κατηγορηθεί για την κατηγορία της «Πλαστογραφίας εγγράφων». Η δικαστής Ιλίμπα Μπεζάτη έχει επαναφέρει το μέτρο της κατάσχεσης του τουριστικού συγκροτήματος «Ambel Beach».

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή ξεκίνησε αρχικά στην εισαγγελία των Τιράνων και στη συνέχεια ο φάκελος μεταφέρθηκε στην εισαγγελία της Αυλώνας. Η ποινική υπόθεση κάνει λόγο για αλλοτρίωση περιουσίας στους Δρυμάδες. Πρόκειται για χερσαία έκταση 1430 τμ που βρίσκεται στον Περίβολο. Η έρευνα απέδειξε ότι από τις 28 Ιανουαρίου 2019 τα περιουσιακά αυτά στοιχεία ανήκουν στον Helidon Gjikoka, «...το γεγονός της παράνομης μεταβίβασης από τον Ilir Koka στον Helidon Gjikoka έγινε με παραβίαση του νόμου και χωρίς τη βούληση του νόμιμου ιδιοκτήτη...» - λέει η εισαγγελία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου