Non grata και για το Ηνωμένο Βασίλειο ο Μπερίσα

Non grata και για το Ηνωμένο Βασίλειο ο Μπερίσα

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει την είσοδο στη χώρα για τον Σαλί Μπερίσα.

Το δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σαλί Μπερίσα: Λίγες ώρες αφότου ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε την είδηση για την απόφαση που θα έπαιρνε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον μου, ενημερώθηκα με επιστολή ότι ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε να μην μου επιτρέψει την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επιστολή ανέφερε:

1. Έχω σαφείς διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και εγκληματικές ομάδες που έχουν θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια στην Αλβανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι είμαι πρόθυμος να χρησιμοποιήσω αυτές τις διασυνδέσεις για να προωθήσω τις πολιτικές μου φιλοδοξίες.

2. Για διαφθορά και πλουτισμό και άλλων κοντινών μου ανθρώπων, όπου ως παράδειγμα αναφέρεται ο πρώην σύμβουλος εκλογών Νταμίρ Φάζλιτς, τον οποίο υπερασπίστηκα όταν βγήκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.

Αυτή η απόφαση είναι εμπιστευτική και παρόλο που οι εκπρόσωποι του Ηνωμένου Βασιλείου είπαν ότι δεν θα δημοσιεύσουν τα ονόματα, πήρα την απόφαση να τη δημοσιοποιήσω ενώπιον των Αλβανών πολιτών με τους οποίους ήμουν πάντα ειλικρινής. Με τα καλά μου και τα λάθη μου, πάντα ενεργούσα για την υπεράσπιση του συμφέροντός τους όπως το εκτιμούσα. Σχετικά με την απόφαση αυτή, θα ήθελα να διευκρινίσω:

1. Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια των συμφερόντων της ίδιας ομάδας που υποστήριξε την απόφαση του υπουργού Blinken με βάση τη συκοφαντία του Έντι Ράμα και του Τζορτζ Σόρος.

2. Γνώριζα τις προσπάθειες των διπλωματών του Διεθνούς Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συμμετάσχουν στην απόφαση χωρίς καμία βάση για να αυξήσουν την πίεση πάνω μου. Ένα ψέμα όσες φορές κι αν επαναληφθεί μπορεί να γίνει πιστευτό αλλά ποτέ δεν μπορεί να γίνει αλήθεια. Στόχος της είναι να αφανίσει την αλβανική αντιπολίτευση. Στοχεύει να κρατήσει στην εξουσία μια κυβέρνηση που επιλέγει και θυσιάζει την Αλβανία και τους Αλβανούς. Τη στιγμή που οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση αποδείξει ότι έχω διαπράξει διαφθορά, θα λάβω από μόνος μου μέτρα εναντίον μου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου