Συνελήφθησαν 14 αστυνομικοί για κατάχρηση εξουσίας στην Αλβανία

Συνελήφθησαν 14 αστυνομικοί για κατάχρηση εξουσίας στην Αλβανία

Εννέα υπάλληλοι της Αστυνομίας της Σκόδρας οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ άλλοι πέντε βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό για κατάχρηση του διαγωνισμού για την ανοικοδόμηση του κτιρίου του αστυνομικού τμήματος στη Βόρεια Αλβανία.

Το Πρωτοδικείο της Δικαστικής Περιφέρειας Σκόδρας εκτέλεσε 14 μέτρα ασφαλείας για τα ποινικά αδικήματα «Κατάχρηση καθήκοντος», «Παραβίαση της ισότητας συμμετεχόντων σε δημόσιους διαγωνισμούς ή πλειστηριασμούς» και «Κλοπή από κατάχρηση καθήκοντος», που διαπράχθηκε σε συνεργασία.

Το Πρωτοδικείο στη Δικαστική Περιφέρεια Σκόδρας αποφάσισε να επιβάλει φυλάκιση σε 9 υπαλλήλους:

Από τις ανακριτικές ενέργειες προκύπτει ότι κατά το χρονικό διάστημα από το 2020 έως το τέλος του 2021, οι εν λόγω αστυνομικοί και υπάλληλοι της πολιτικής διοίκησης στην Τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Σκόδρας έχουν προβεί σε ενέργειες, με σκοπό να ευνοήσουν ορισμένους φορείς προς όφελος διαγωνισμών μικρής αξίας που έχουν διεξαχθεί από τη Διεύθυνση αυτή.

Οι υπάλληλοι του Τομέα Ελέγχου στη Γενική Διεύθυνση της Κρατικής Αστυνομίας, κατά τον έλεγχο των διαγωνισμών για το 2020 και 2021, φέρονται να μην απεικόνισαν εσκεμμένα τις παραβάσεις που διαπράχθηκαν σε σχέση με τις διαδικασίες προμηθειών που διενεργήθηκαν από τους αρμόδιους υπαλλήλους του D.V.P Σκόδρας.

Επίσης, κατά τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ένας υπάλληλος, με ρόλο Ειδικού στον Τομέα Προϋπολογισμού/Οικονομικών στο D.V.P Shkodër, φέρεται να διέπραξε πράξεις κατά παράβαση του νόμου υπεξαιρώντας διαφορετικά χρηματικά ποσά στο διαφορετικά χρονικά διαστήματα, για τον ίδιο και τους λοιπούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου